Πατούλης: Δε φταίνε οι δήμαρχοι, αλλά αυτοί που έταξαν λαγούς με πετραχήλια

Πατούλης: Δε φταίνε οι δήμαρχοι, αλλά αυτοί που έταξαν λαγούς με πετραχήλια

Λύση που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

«Περιμένουμε αύριο από τη κυβέρνηση να δώσει μια λύση που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ταυτόχρονα θα συμβάλει προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις πόλεις μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

«Με τον ερασιτεχνικό τρόπο που χειρίζονται το θέμα συμβάλλουν, ηθελημένα ή μη, στην είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους δήμους», υποστηρίζει ο κ. Πατούλης, τονίζοντας πως η ΚΕΔΕ θα αντισταθεί σε τέτοιες πρακτικές και ξεκαθαρίζοντας πως για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί «δεν ευθύνονται ούτε οι δήμαρχοι ούτε οι εργαζόμενοι στους δήμους», αλλά «εκείνοι που υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχήλια».

Έκανε μάλιστα λόγο για υποσχέσεις μονιμοποίησης συμβασιούχων που «έσπειραν ανέμους» και τώρα οι τοπικές κοινωνίες «θερίζουν θύελλες ζώντας σε τριτοκοσμικές συνθήκες».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης στην αυριανή, έκτακτη συνεδρίασή του, θα αποφασίσει «υπεύθυνα για τη στάση που θα κρατήσουν οι δήμοι».