Η οικογένεια Λεμπιδάκη καλεί τους απαγωγείς – Γιατί αισιοδοξεί η ΕΛΑΣ

Η οικογένεια Λεμπιδάκη καλεί τους απαγωγείς – Γιατί αισιοδοξεί η ΕΛΑΣ

Οι απαγωγείς του επιχειρηματία δεν έχουν επικοινωνήσει εδώ και 54 μέρες

Εδώ και 54 μέρες, οι απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής προς την οικογένεια του απαχθέντος εδώ και 54 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας από την Κρήτη είναι εξαφανισμένος από τις 30 Μαρτίου. Ο Λεμπιδάκης είχε πέσει σε ενέδρα των απαγωγέων του, την ώρα που επέστρεφε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, οι απαγωγείς τον ανάγκασαν να σταματήσει εμβολίζοντας το όχημα του, και τον άρπαξαν διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Τα αυτοκίνητα βρέθηκαν λίγο αργότερα καμένα, σε χώρο στάθμευσης κοντά στο ΠΑΓΝΗ.

Οι απαγωγείς είχαν επικοινωνήσει αρκετές φορές με την οικογένεια, ζητώντας λύτρα 80 εκατ. ευρώ για να τον απελευθερώσουν ενώ στη συνέχεια κατέβασαν το ποσό σε 70 εκατ. Η οικογένεια είχε ζητήσει από τους απαγωγείς αποδείξεις ότι ο Λεμπιδάκης είναι ζωντανός και είχε λάβει ένα σύντομο βίντεο όπου φαινόταν ο επιχειρηματίας, σε καλή κατάσταση, να λέει ότι είναι καλά αλλά να απευθύνει έκκληση να συνεργαστεί η οικογένεια με τους απαγωγείς. Στις 25 Απριλίου, οι απαγωγείς άφησαν ένα USB σε σημείο της Κρήτης που περιείχε το βίντεο με το μήνυμα του Μιχάλη Λεμπιδάκη προς την οικογένεια του.

Μετά τη διακοπή επικοινωνίας από τους απαγωγείς, οι συγγενείς του απαχθέντος έδωσαν χθες, στη δημοσιότητα μια επιστολή με την οποία ανακοίνωναν την λήξη των διαπραγματεύσεων (δείτε ολόκληρη την επιστολή στο τέλος του κειμένου). Να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή έγινε σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία.

Παρά τη μακρά σιωπή των απαγωγέων, η ΕΛ.ΑΣ. είναι αισιόδοξη καθώς εκτιμά ότι με την επιστολή οι απαγωγείς θα παρακινηθούν να επικοινωνήσουν με την οικογένεια. Όπως εκτιμά η Αστυνομία, οι απαγωγείς δεν μπορεί να έχουν σκοτώσει ή προκαλέσει κάποιο κακό στον απαχθέντα, αφού κάτι τέτοιο θα ακύρωνε το στόχο τους: να πάρουν τα λύτρα.

Ωστόσο η οικογένεια ανησυχεί μήπως ο Λεμπιδάκης αναγνώρισε κάποιον από τους απαγωγείς του.

Να τονιστεί ότι οι απαγωγείς φαίνεται να είναι καλά οργανωμένοι και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην τους αναγνωρίσει κανείς.

Αυτή είναι ολόκληρη η επιστολή της οικογένειας Λεμπιδάκη

Ύστερα από 80 εφιαλτικές μέρες και παρ’ όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες, ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψε κοντά μας. Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάσταση του και η οικογένεια μας βυθίζεται σε απόγνωση.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κοινωνία του Ηρακλείου, για τη συμπαράσταση και τη διακριτικότητα που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα.
Με το πέρας των διαπραγματεύσεων, ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική Αστυνομία, η οποία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην οικογένεια μας ο Μιχάλης.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές, παρακαλούμε όλους να διατηρήσουν την ίδια διακριτική στάση, για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η ψυχολογική μας κατάσταση.
Οικογένεια Μιχάλη Λεμπιδάκη