«Αν ήταν στο χέρι της ΧΑ, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο»

«Αν ήταν στο χέρι της ΧΑ, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο»

«Αποπνέουν αέρα υποκόσμου» ανέφερε στην κατάθεσή του στη Δίκη της Χρυσής Αυγής ο δήμαρχος Αθηναίων

«Αν ήταν στο χέρι της Χρυσής Αυγής, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο». Με τα λόγια αυτά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έδωσε το στίγμα της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και μίλησε για περιπολίες και προγκρόμ μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για «φασιστική» και «ναζιστική» «εγκληματική οργάνωση» υπογραμμίζοντας πως έχει δομή, ιεραρχία αλλά και ομοιομορφία που παραπέμπει σε τάγματα εφόδου.

Μάλιστα, ο κ. Καμίνης «έδειξε» ως ηθικό αυτουργό τον Νίκο Μιχαλολιάκο με το σκεπτικό πως είναι το πρόσωπο που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

«Αποπνέουν αέρα υποκόσμου…Η βία είναι κυρίαρχο στοιχείο της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και συμπλήρωσε πως δεν έχει δει την ηγεσία της να καταδικάζει πράξεις βίας. Και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά αλλά και σε επίθεση που ο ίδιος έχει δεχθεί . «Όχι μόνον δεν την καταδίκασε, αλλά και έσπευσε να τη νομιμοποιήσει (…) Ο Νίκος Μιχαλολιάκος με δηλώσεις του μου «μήνυσε» να προσέχω πάρα πολύ όταν κυκλοφορώ εφεξής στην Αθήνα. Υπήρχε σαφής απειλή, και έμμεσο μήνυμα προς κάποιους, να μου επιτεθούν…Είναι προεξάρχουσα η στάση της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών, παράλληλα όμως κατά καιρούς έχω ακούσει «Κομμούνια θα πεθάνετε», αλλά και υβριστικές εκφράσεις συλλήβδην κατά του πολιτικού προσωπικού της χώρας».

Ωστόσο, ο κ. Καμίνης διευκρίνισε απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Δεν φοβάμαι. Αν φοβόμουνα, δεν θα έπρεπε να είμαι δήμαρχος (...) Με έχουν κυνηγήσει και καταληψίες της βίλας Αμαλία, και συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ και η Χρυσή Αυγή».