Βίντεο και φωτογραφίες από την τρομοκρατική επίθεση στον Λ. Παπαδήμο

Βίντεο και φωτογραφίες από την τρομοκρατική επίθεση στον Λ. Παπαδήμο

Όλα τα στοιχεία δείχνουν Πυρήνες της Φωτιάς - Στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου ο πρώην πρωθυπουργός

Βίντεο - φωτογραφίες Γιάννης Κέμμος

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο  Λουκάς Παπαδήμος, από παγιδευμένο φάκελο που κρατούσε  και προσπάθησε να ανοίξει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπαδήμος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο αφού φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και τα κάτω άκρα ενώ τραυματίστηκαν δύο ακόμα άτομα, ο οδηγός και ο συνοδηγός, οι οποίοι επίσης είναι προσωπικό της ΤτΕ.

Ως αποστολέας του φακέλου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εμφανιζόταν η Ακαδημία Αθηνών, στην οποία είναι πρόεδρος για το 2017 ο Λουκάς Παπαδήμος.

Οι εικόνες από το σημείο της έκρηξης δείχνουν ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο κ. Παπαδήμος - ιδιοκτησίας της Τράπεζας της Ελλάδας - υπέστη ζημιές.

Το αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές είναι θωρακισμένο, γι' αυτό και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν εκτονώθηκε η έκρηξη.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η σημερινή τρομοκρατική επίθεση να μην είναι άσχετη με τα «τρομοπακέτα» που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον κ. Σόιμπλε, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη γι' αυτούς τους παγιδευμένους φακέλους είχε αναλάβει με κείμενο η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.