Ο Βίκτωρ δεν θέλει να φύγει: Κορύφωση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

Το βαρομετρικό χαμηλό "Βίκτωρ" αναμένται να δώσει έντονα καιρικά φαινόμενα

Έχοντας ήδη προκαλέσει σημαντικές χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ο Βίκτωρ, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα αφού πρώτα κορυφώσει την επίδρασή του στη χώρα μας.

Σήμερα, έως και το μεσημέρι αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, και της Πελοποννήσου, χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε αρκετές πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, και βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας και στις νησιωτικές περιοχές.

Ήδη έπεσε αρκετό χιόνι σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία και το σύστημα κινείται στη Θεσσαλονίκη.

Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας ήτανισχυρά στη Θεσσαλία, στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, στη Στερεά, στις Σποράδες και στην Εύβοια, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες και έως το μεσημέρι τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα βόρεια με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα αναμένει η ΕΜΥ. Σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και βαθμιαία και της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα, το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: στα βόρεια νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια μεταβλητοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, της Θεσσαλίας (όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές) μέχρι το απόγευμα και της κεντρικής Στερεάς τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 05 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές. Τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια,όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί .

Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και στα παραθαλάσσια βροχή η χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 έως 04 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 20-01-2017

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα

Θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στη Θράκη τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρα στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και

Βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.