Τούρκοι αγοράζουν βίλες στα ελληνικά νησιά

Επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα, αλλά και Άραβες, Ρώσοι καθώς και Έλληνες αποκτούν φθηνότερα, λόγω της κρίσης υπερπολυτελή εξοχικά σε Κυκλάδες, Κέρκυρα και Κρήτη

Τούρκοι αλλά και Ρώσοι, Άραβες και Έλληνες βάζουν στο μικροσκόπιο βίλες πολυτελείας και παρά την οικονομική κρίση εξακολουθούν να αγοράζουν τα «φιλέτα» της κτηματαγοράς σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και σε τιμή ευκαιρίας, λόγω της κρίσης.

Τιμή που ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Εξοχικές κατοικίες μαγνητίζουν Έλληνες και διεθνείς επενδυτές είτε λόγω της μοναδικότητάς τους είτε λόγω της τιμής τους, που είναι τουλάχιστον 30% χαμηλότερη από το 2008.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της ζήτησης εστιάζεται σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα και Κρήτη.

Στη Μύκονο υπογράφονται συμβόλαια αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, τις περισσότερες φορές μάλιστα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πριν από λίγες ημέρες πουλήθηκε η βίλα του Μάκη Τσέλιου στο νησί των Ανέμων σε Έλληνες επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα έναντι του ποσού του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Συζητήσεις όμως γίνονται και για την απόκτηση βίλας γνωστού Έλληνα επιχειρηματία από Άραβα πολυεκατομμυριούχο.

Πρόσφατα δύο Ρώσοι επενδυτές αγόρασαν από μία βίλα πολυτελείας ο καθένας στην Καλντέρα της Σαντορίνης, ενώ στην Κέρκυρα πουλήθηκαν 4 μονοκατοικίες αξίας 1,5 εκατομμυρίου η καθεμιά, οι οποίες αποκτήθηκαν από Ρώσους επιχειρηματίες.

Πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες τέλος, «κλείνουν το μάτι» σε κυκλαδίτικα φιλέτα, τα οποία και αγοράζουν έναντι πολύ υψηλού τιμήματος!