Ο Άγιος Βασίλης πέρνάει με το έλκηθρό του από την Ελλάδα

Το όνειρο κάθε παιδιού. Ο μύθος της παιδικής ηλικίας, ο Άη Βασίλης και η κρυφή επιθυμία για να ανακαλύψουμε ποιος έιναι. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για μία ακόμα φορά φέρνουν όσους πιστεύουν στον Άγιο των Χριστουγέννων, λίγο πιο κοντά του.

Τα 20 τελευταία χρόνια η πρωτοβουλία “Γράψε ένα γράμμα στον Αϊ – Βασίλη”, των Ταχυδρομείων δίνει την ευκαιρία σε μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, που πιστεύουν ακόμα στον Άγιο Βασίλη να στείλουν το δικό τους γράμμα και να του ζητήσουν ό,τι επιθυμούν..

Όσοι στείλουν το γράμμα τους θα λάβουν και το δώρο τους από την...καμινάδα, μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Το “δώρο” των ΕΛΤΑ στους επιστολογράφους του Αϊ - Βασίλη φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό και θα αποκαλυφθεί σε ειδική συντέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στο Φιλοτελικό και Ταχυδρομικό Μουσείο, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

“Κάθε χρόνο λαμβάνουμε 70.000 - 80.000 γράμματα από μικρούς και μεγάλους, με παραλήπτη τον Άη – Βασίλη” ανέφερε, η Ελένη Κοντού, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των ΕΛΤΑ. “Προσπαθούμε να απαντάμε σε όσα γράμματα έχουν όνομα και διεύθυνση αποστολέα, με μια κάρτα και ένα γραμματόσημο, ως συμβολική κίνηση”.

Γράμματα από παιδιά κάθε ηλικίας καταφθάνουν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνήθως από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, κρύβοντας μέσα τους πόθους και προσδοκίες ανείπωτες για ένα δώρο. Από την άλλη “για τους μεγάλους, το να στείλουν αυτό το γράμμα είναι ένα αίτημα επικοινωνίας και μια επιθυμία να μιλήσουν” υπογραμμίζει η κυρία Κοντού.

Για όσους πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη ή και για κείνους που συνεχίζουν να ελπίζουν ότι μπορεί να περνάει πάνω από το σπίτι τους με το έλκηθρό του γεμάτο δώρα, την ημέρα των Χριστουγέννων, δεν έχουν παρά να στείλουν κι εκείνοι το δικό τους γράμμα.