Με βροχές ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα

Αν και η Μεγάλη Εβδομάδα θα μπει με βροχές και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, φαίνεται πως το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός δεν θα μας δημιουργήσει προβλήματα στους εορτασμούς της δεύτερης μεγαλύτερης θρησκευτικής εορτής του ορθόδοξου χριστιανισμού.

Έτσι, ήδη από αύριο, Κυριακή των Βαΐων, η ΕΜΥ προβλέπει αυξημένη συννεφιά σε όλη τη χώρα, βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 17° Κελσίου σε όλη τη χώρα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε όλη τη χώρα. Στα δυτικά και τα κεντρικά αλλά και το βόρειο Αιγαίο τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, οι άνεμοι έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά τις απογευματινές ώρες.

Ωστόσο από τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, υποχώρηση των βροχών και της συννεφιάς. Οι προβλέψεις της ΕΜΥ για όσους "αποδράσουν" για τις γιορτές του Μεγάλου Σαββάτου αλλά και όσους σχεδιάζουν το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία την Κυριακή του Πάσχα, είναι ευοίωνες...