Καιρός: Μη ξεχάσετε την ομπρέλα σας στην κάλπη

Στην Αττική προβλέπονται δυνατοί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις, αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρκετές νεφώσεις, λίγες βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα έχουμε βροχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ.

Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται σποραδικές βροχές, αλλά και μεγάλα διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Στα ορεινά και ημιορεινά θα χιονίσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 με 13 βαθμούς, αλλά στη δυτική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς.

Στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από το πρωί οι βροχοπτώσεις θα εξασθενήσουν, ενώ στα νησιά του Ιονίου θα σταματήσουν.

Στην Πελοπόννησο προβλέπονται δυνατές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 και από το μεσημέρι 5 μποφόρ.

Στην Κρήτη προβλέπονται βροχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες. Η ένταση των ανέμων θα είναι στα 5 με 6 και τις πρωινές ώρες μέχρι και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα πεδινά θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε κατά διαστήματα δυνατές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα.

Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, μικρής διάρκειας βροχές και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 14 με 16 βαθμούς.