Βροχές και καταιγίδες την Πρωτοχρονιά

Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το βράδυ της Τρίτης, παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ενώ παγετός θα επικρατήσει στα Βόρεια ηπειρωτικά.

Αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και κυρίως στα νοτιοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Είναι πιθανό μάλιστα να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα θα εμφανιστούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρα θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Στα ανατολικά και στα νότια θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νότια, με σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις
υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ θα επικρατήσει παγετός τη νύχτα και το πρωί σε κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.