Το πρωτότυπο Renault Twin’Z

Στο μουσείο ντιζάιν Triennale του Μιλάνο θα εκτίθεται μέχρι τις 14 Απριλίου το νέο πρωτότυπο της Renault, Twin’Z. To αυτοκίνητο, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το γνωστό Βρετανό σχεδιαστή Ross Lovegrove, αποτελεί τον καρπό μιας συνεύρεσης δύο διαφορετικών κόσμων, στους οποίους το ντιζάιν παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο: Του αυτοκινήτου και των επίπλων. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο επιλέχθηκε για την παρουσίασή του η διεθνής έκθεση επίπλου του Μιλάνο.

"Το σχεδιαστικό τμήμα της Renault οφείλει να επαγρυπνεί και να παραμένει ανοιχτόμυαλο. Πρέπει να προσέχουμε τις νέες τάσεις για να διατηρήσουμε τον ηγετικό μας ρόλο και να αγκαλιάσουμε όλους του τομείς δραστηριότητας που απαιτούνται για να εμπνεύσουν την καινοτομία. Υπάρχουν πολλές γέφυρες μεταξύ του έργου του Ross Lovegrove -το οποίο συνδυάζει την ομορφιά και την ευφυΐα, χάρη σε μια προσέγγιση που εμπνέεται από το ζωντανό, φυσικό κόσμο- και τη στρατηγική πάνω στην οποία δουλεύουμε τα τελευταία τρία χρόνια στη Renault, παράγοντας σχέδια αισθησιακά, βασισμένα σε απλά συναισθήματα και κοντά στο κοινό", δήλωσε ο Laurens van den Acker, αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Renault.

Πέρα από το απλό, αλλά απόλυτα λειτουργικό εσωτερικό του και τη σχεδιαστική του εναρμόνιση με το φυσικό του περιβάλλον, το Twin’Z εξοπλίζεται με ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο πίσω, ο οποίος μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το γεγονός πως το ντιζάιν του πρωτότυπου Twin’Z θα αποτελέσει τη βάση για το Twingo επόμενης γενιάς, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της μεγάλης έκπληξης, της υιοθέτησης, δηλαδή, της συγκεκριμένης διάταξης κινητήρα-μετάδοσης και στο μοντέλο παραγωγής.