Κινέζικο SUV Lotus

Η Lotus ήταν ανέκαθεν μία εταιρεία η οποία δεν είχε μεγάλη γκάμα μοντέλων. Ήταν λίγα και καλά. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί πλέον, καθώς το πλάνο βιωσιμότητας της μάρκας απαιτεί περισσότερες πωλήσεις και επομένως περισσότερα μοντέλα.

Όπως λοιπόν δήλωσε ο διευθυντής της Lotus, ο κύριος Jean-Marc Gales η βρετανική μάρκα ετοιμάζει roadster έκδοση της Evora 400, αλλά και ακόμη μία πιο σκληροπυρηνική έκδοση της 4-Eleven.

Όσον αφορά την Evora 400 Roadster αυτή θα έχει πολλά τμήματα από ανθρακονήματα, αλλά και οροφή από το ίδιο υλικό, που θα ζυγίζει 3 κιλά και θα μπορεί να αποθηκευτεί στο χώρο αποσκευών. Όσον αφορά το μοτέρ της, θα είναι το ίδιο με αυτό της Coupe, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε τον υπερτροφοδοτούμενο V6 3,5 λτ. ο οποίος αποδίδει 400 ίππους και 410 Nm ροπής.

Για το τέλος όμως αφήσαμε το σημαντικότερο, που δεν είναι άλλο από το πλάνο της μάρκας να μπει στην κατηγορία των SUV. Το πρώτο SUV στην ιστορία της Lotus θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα είναι έτοιμο το 2020. Θα έχει τις διαστάσεις της Porsche Macan, ενώ στόχος της Lotus είναι το βάρος να μην περάσει τα 1.600 κιλά.

Πηγή: autotriti.gr