Kia KX3: Ένα νεανικό SUV με φανατικό κοινό σε Κορέα, Κίνα

Η κοινοπραξία των Kia Motors Corporation και Donfeng YeudaKia (DYK) στην Κίνα, παρουσίασε στις 22 Νοεμβρίου τo πρωτότυπο αυτοκίνητο KX3 στην έκθεση της Guangzhou, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά στην κινέζικη αγορά.

Το ΚΧ3, πραγματοποιώντας την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Guangzhou το 2014, απευθύνεται σε νέους Κινέζους καταναλωτές.

Τo Kia KX3 αποτελεί την κορεάτικη πρόταση στην διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων SUV στην αγορά της Κίνας. 

Το KX3 συνδυάζει την εξωτερική εμφάνιση των SUV με sport γραμμές, οι γυάλινες επιφάνειες θυμίζουν κουπέ αυτοκίνητο, ενώ διαθέτει μικρή αεροτομή πίσω και "μυώδεις" θόλους τροχών.

Η μάσκα της Kia "μύτη της τίγρης" έχει νέο ματ χρώμα που αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο με τα μπροστινά φώτα LED του αυτοκινήτου.

Λόγω της τετρακίνησης, η οδική του συμπεριφορά είναι υψηλή. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέρνο, σπορ, συμπαγές SUV, που προσφέρει πρακτικότητα και οδηγική απόλαυση.

Με μήκος 4.260 χιλ., πλάτος 1.765 χιλ. και με μεταξόνιο 2.590 χιλ., το KX3 εξασφαλίζει άφθονο χώρο για τους επιβάτες. Το ύψος του στα 1.630 χιλ., προσφέρει πολύ καλή ορατότητα σε διαδρομές εντός και εκτός δρόμου, ενώ η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, που είναι εντελώς επίπεδος για μεγαλύτερη πρακτικότητα, φθάνει τα 400 λίτρα. 

Το KX3 τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 1.6 lt βενζίνης, υψηλής τεχνολογίας Turbo άμεσου ψεκασμού (T-GDI) που συνδυάζεται με προηγμένης μετάδοσης διπλού συμπλέκτη επτά-ταχυτήτων (DCT).

 

Η τετρακίνηση που υποστηρίζεται από τον ισχυρό κινητήρα T-GDI προσφέρει επιδόσεις και οικονομία καυσίμων επιτρέποντας στους οδηγούς να απολαύσουν τη μεγαλύτερη οδηγική σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες.

Το πλαίσιο του KX3 έχει κατασκευαστεί για να διακριθεί με πέντε αστέρια στο C-NCAP, χρησιμοποιώντας χάλυβα υψηλής αντοχής σε όλο το αμάξωμα ώστε να μεγιστοποιηθεί η παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου.      

Το υψηλής ποιότητας εσωτερικό έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο κομψότητας και άνεσης, ενώ η τελευταία λέξη της in-car τεχνολογίας της Kia (με την εύχρηστη λειτουργία smartphone) θα ικανοποιήσει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών Κινέζων οδηγών.         

Το Kia KX3 έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά για την κινέζικη αγορά αυτοκινήτων μέσω της κοινοπραξίας DYK της Kia. Η Kia Motors δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα εάν το concept car KX3 θα τεθεί σε μαζική παραγωγή.

Σχετικά Tags
Kia