Οι κινητήρες του νέου Hyundai i30 Fastback

Οι κινητήρες του νέου Hyundai i30 Fastback

Μια πρόταση που αντικατοπτρίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας

Η Hyundai συμπληρώνει την γκάμα του i30 με το Fastback. Πρόκειται για μια πρόταση με νέο τύπο αμαξώματος που αντικατοπτρίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

Η παλέτα των κινητήρων αρχικά απαρτίζεται από δύο υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες, τετρακύλινδρος 1.4 Τ-GDI με 140 ίππους και τρικύλινδρος 1.0 T-GDI ισχύος 120 ίππων.

Ο βενζινοκινητήρας T-GDI 1.4 συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είτε 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο δίνει τη δυνατότητα επιλογής πλήρως αυτόματης ή χειροκίνητης λειτουργίας. Το 1.0 T-GDI συνδυάζεται μόνο με χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο.

Όλοι οι κινητήρες είναι συμβατοί με το σύστημα Integrated Stop & Go (ISG) για αυξημένη απόδοση. Η γκάμα κινητήρων του i30 Fastback θα εμπλουτισθεί περαιτέρω με την προσθήκη ενός νέου υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα 1.6, που θα διατίθεται σε δυο εκδόσεις όσον αφορά την ισχύ, με 110 ίππους είτε με 136 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες με χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο είτε με 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το i30 Fastback έχει αρκετές διάφορες σε τομείς που επηρεάζουν την οδική συμπεριφορά. Σε σύγκριση με την έκδοση του 5-θυρου i30, το πλαίσιο του i30 Fastback μειώθηκε κατά 5 χιλ. και η ακαμψία της ανάρτησης αυξήθηκε κατά 15%. Το ύψος του περιορίσθηκε στα 1.425 χιλ., είναι 30 χιλ. χαμηλότερο από το 5θυρο αμάξωμα. Έχει συνολικό μήκος 4,45 μ. και είναι 115 χιλιοστά μεγαλύτερο από το 5θυρο.