Opel Insignia Country Tourer για τους λάτρεις της απόδρασης

Opel Insignia Country Tourer για τους λάτρεις της απόδρασης

Περιπετειώδες και εξατομικευμένο

Με περιπετειώδη χαρακτήρα και γοητεία εκτός δρόμου, το Opel Insignia Country Tourer αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και των υπαίθριων δραστηριοτήτων, αλλά και για όσους εκτιμούν την εξατομικευμένη εμφάνιση.

Σημαντικά ελαφρύτερο από την απερχόμενη έκδοση, διαθέτει ποικίλες καινοτόμες τεχνολογίες, αποπνέοντας τη δική του "country-style" γοητεία. Αλλωστε η μεγάλη διαφοροποίηση επισημαίνονται στα μαύρα προστατευτικά, στις ασημί εμπρός και πίσω ποδιές και στην σκληροτράχηλη offroad εμφάνιση.

Το νέο Opel Insignia Country Tourer διατίθεται με ισχυρούς κινητήρες turbo βενζίνης και diesel. Κορυφαίος diesel κινητήρας είναι ο νέος 2 λιτρος BiTurbo που έχει χαμηλές καταναλώσεις (στην πόλη 8,9 λίτρα/100 χλμ, εκτός πόλης 6 λίτρα/100χλμ, μικτός κύκλος 7,2 λίτρα/100χλμ) και αποδίδει 210 ίππους στις 4.000 σ.αλ. Από την άλλη, ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας Turbo άμεσου ψεκασμού αποδίδει 260 ίππους και έχει κατανάλωση στην πόλη 11,5 λίτρα/100 χλμ, εκτός πόλης 7,3 λίτρα/100 χλμ, μικτός κύκλος 8,9 λίτρα/100 χλμ.

Η απόσταση από το έδαφος είναι 21 εκατοστά και σε συνδυασμό με το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης με torque vectoring και τη νέα πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων το καθιστά ικανό να προσπεράσει κάθε εμπόδιο εκτός δρόμου, δημιουργώντας το προφίλ οχήματος ελεύθερου χρόνου. Αντί ενός παραδοσιακού πίσω διαφορικού, που κατανέμει ισόποσα τη ροπή στους πίσω τροχούς, το Opel Insignia Country Tourer διαθέτει δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους πολύδισκους συμπλέκτες που επιτρέπουν μία πιο εξατομικευμένη και ακριβή μετάδοση ισχύος σε κάθε τροχό - ανεξαρτήτως οδικών ή καιρικών συνθηκών. Για εξουδετέρωση της τάσης υποστροφής σε κλειστές στροφές με υψηλότερες ταχύτητες, το σύστημα, ανάλογα με την πίεση του γκαζιού και την κίνηση του τιμονιού, στέλνει περισσότερη ροπή στον εξωτερικό πίσω τροχό. Αυτό συμβαίνει χωρίς περαιτέρω παρέμβαση του οδηγού, σε κλάσμα του δευτερολέπτου και σταθεροποιεί το όχημα. Επιπλέον, το Insignia στρίβει με μεγαλύτερη ακρίβεια, απαντώντας πιο άμεσα στις εντολές του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι πιο ουδέτερη συμπεριφορά που κάνει το όχημα πιο σταθερό και ελεγχόμενο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Η περίοπτη οριζόντια μάσκα και οι λεπτοί προβολείς δημιουργούν μία ξεχωριστή εντύπωση, ενώ η ασημί ποδιά τονίζει την αντοχή του αυτοκινήτου. Ανάγλυφα μαύρα προστατευτικά, εντυπωσιακοί θόλοι των τροχών και το κάτω τμήμα του αμαξώματος τονίζουν τη σκληροτράχηλη εμφάνισή του. Το μοντέλο είναι εξαιρετικά πρακτικό. Για ευκολότερη φόρτωση, η πίσω πόρτα μπορεί να ανοίγει ανέπαφα με μία απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Για να αυξηθεί ο χώρος φόρτωσης στα 1.665 λίτρα το νέο Insignia Country Tourer διατίθεται με προαιρετικά, αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα 40/20/40 που προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στη διάταξη του χώρου φόρτωσης. Οι στάνταρ, στιβαρές ράγες οροφής όχι μόνο τονίζουν την περιπετειώδη εμφάνιση αλλά του επιτρέπουν να μεταφέρει φορτία έως 100 κιλά στην οροφή.

Το Insignia Country Tourer διατίθεται με πολυάριθμες υπερσύγχρονες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης που προσφέρουν νέα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης. Ένα από τα πλέον αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι η δεύτερη γενιά του καινοτόμου και βραβευμένου συστήματος προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED matrix με ακτίνα φωτισμού τα 400 μέτρα. Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται head up display, κάμερα 360° surround view, σύστημα διατήρησης και προσαρμογής ταχύτητας με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης και σύστημα προειδοποίησης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας. Επιπλέον, η γκάμα του συστήματος OnStar περιλαμβάνει υπηρεσία κρατήσεων και αναζήτηση χώρου στάθμευσης. Οι δύο υπηρεσίες βασίζονται σε συμβούλους OnStar οι οποίοι μπορούν να κάνουν κράτηση δωματίου και / ή να αναζητήσουν κατάλληλους χώρους στάθμευσης.