Έφτασε η τρίτη γενιά του Swift Sport με νέα χαρακτηριστικά

Έφτασε η τρίτη γενιά του Swift Sport με νέα χαρακτηριστικά

Η Suzuki στοχεύει πλέον σε άλλο αγοραστικό τάργκετ γκρουπ

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ακόμη και στη κατηγορία των supermini, δημιουργούν εκδόσεις που προσφέρουν υψηλές επιδόσεις και αναβαθμισμένα οδηγικά χαρακτηριστικά. Στην 67η Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης που ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Σεπτέμβριου, η Suzuki πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Swift Sport. Πρόκειται για μια νέα έκδοση του γνωστού μοντέλου Suzuki Sport, η οποία όμως έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και άλλη στόχευση στην αγορά.

Η τρίτη γενιά του Swift Sport έχει χαμηλότερο και φαρδύτερο αμάξωμα. Στο σχεδιασμό προστέθηκαν δυναμικά στοιχεία τα οποία ταιριάζουν στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Στην εξωτερική εμφάνιση ξεχωρίζουν, η νέα μάσκα, ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, το αεροδυναμικό εμπρός σπόιλερ, τα πλαϊνά μαρσπιέ, ο πίσω διαχύτης και η αεροτομή οροφής. Οι γυαλισμένες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και η διπλή απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνουν τη σχεδίαση του ιαπωνικού αυτοκινήτου. Το βάρος του αμαξώματος μειώθηκε κατά 80 κιλά και πλέον είναι 970 κιλά.

Το νέο εσωτερικό του Swift Sport ανταποκρίνεται στο σπορ χαρακτήρα της κατασκευής. Επιλέχτηκαν, ημιμπάκετ καθίσματα, νέα όργανα, καλύτερα υλικά και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί.

Ο κινητήρας 1.4 Boosterjet, δέχθηκε τις παρεμβάσεις των μηχανικών για να αποκτήσει υψηλότερη ροπή. Η μέγιστη ροπή αυξήθηκε κατά 7 χλγμ., φτάνοντας τα 23,2 χλγμ. Ανακοινώθηκε ότι αναβαθμίστηκε και η οδική συμπεριφορά μετά τις αλλαγές στις ρυθμίσεις του πλαισίου, των αναρτήσεων και του συστήματος διεύθυνσης. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2018.

Πηγή ΑΠΕ