Το νέο Honda Civic sedan V-TEC Turbo

Το νέο Honda Civic sedan V-TEC Turbo

Σειρά τεχνολογιών προηγμένης ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda SENSING

Η επιτυχία του Honda Civic sedan συνεχίζεται για 10η γενιά, καθώς αποτελεί το βασικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας που βρίσκεται στην καρδιά των πωλήσεων. Άλλωστε για πολλούς Ευρωπαίους πελάτες το Civic είναι συνώνυμο με τη μάρκα Honda και στόχος για την ομάδα εξέλιξης ήταν μία δυναμική ανανέωση του μοντέλου.

Το μοντέλο είναι κατά 16 κιλά ελαφρύτερο από αυτό της προηγούμενης γενιάς, ενώ έχει κατά 52% βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία.

Η νέα φαρδύτερα και μακρύτερη πλατφόρμα δημιουργεί ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από μία απλή δομή, χωρίς περιττά στοιχεία, νέες τεχνολογίες, εξαιρετική ποιότητα και υλικά υψηλών προδιαγραφών. Οι νέες διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι μεγαλύτερες. Είναι δηλαδή κατά 46 χιλιοστά φαρδύτερο, 74 χιλιοστά μακρύτερο και 20 χιλιοστά χαμηλότερο, ενώ οι πλούσιες διαστάσεις προάγουν την ξεχωριστή σχεδίαση και το σπορ στιλ. Ο αποθηκευτικός χώρος του μοντέλου είναι 519 λίτρα, που μπορεί να θεωρεί από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας.

Η χαμηλωμένη θέση των καθισμάτων αποτελεί μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με την ένατη γενιά του μοντέλου. Ο οδηγός έχει καλύτερη αίσθηση επαφής με το όχημα, που ενισχύεται από τη βελτιωμένη ορατότητα στο εμπρός τμήμα του νέου Civic. Το αυτοκίνητο συνεχίζει τη φήμη του μοντέλου ως όχημα που συνδυάζει απαράμιλλους χώρους επιβατών και αποσκευών με ευέλικτη, πρακτική χρηστικότητα. Η δεύτερη γενιά του συστήματος ενημέρωσης- ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας της Honda περιλαμβάνει ενσωμάτωση των εφαρμογών Apple CarPlay και Android Auto.

Το νέο Civic εισάγει το νέο βενζινοκινητήρα VTEC TURBO που έχει εξελιχθεί ειδικά για να προσφέρει δυναμική και συναρπαστική οδήγηση. Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρων VTEC TURBO παράγει πολύ μεγαλύτερη ιπποδύναμη και ροπή έναντι του 1.8 λίτρων VTEC του προηγούμενου Civic. Η μέγιστη ισχύς των 182 ίππων αποδίδεται στις 5.500 σ.α.λ. Με το εξάρι μηχανικό κιβώτιο, η μέγιστη ροπή των 240 Nm παράγεται μεταξύ 1.900 σ.αλ. και 5.000 σ.α.λ. Με το CVT, η ροπή των 220 Nm αποδίδεται μεταξύ 1.700 σ.αλ. και 5.500 σ.αλ.

Η σειρά τεχνολογιών προηγμένης ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda SENSING που διατίθεται με όλες τις εκδόσεις, διασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο είναι από τα ασφαλέστερα στην κατηγορία του.

Το νέο Civic -εξάλλου- διαθέτει τη δεύτερη γενιά του συστήματος ενημέρωσης-ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας της Honda Connect, με αναβαθμισμένη, διαισθητική λειτουργία και πλήρη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

To Honda Civic sedan 1.5 VTEC Turbo είναι άμεσα διαθέσιμο στην Ελλάδα σε τρεις εκδόσεις: Το Honda Civic Sedan 1.5 VTEC Turbo Comfort με 26.650 ευρώ, το Honda Civic Sedan 1.5 VTEC Turbo Elegance MT με 28.070 ευρώ και το Honda Civic Sedan 1.5 VTEC Turbo Elegance CVT με 30.250 ευρώ.

Σχετικά Tags
Honda