Το Audi Aicon concept δείχνει το δρόμο προς το μέλλον

Το Audi Aicon concept δείχνει το δρόμο προς το μέλλον

Οι μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες μπροστά και πίσω και τα κυρτά πλευρικά παράθυρα δημιουργούν μια φωτεινή, άπλετη ευρυχωρία για τους επιβάτες

Το Aicon είναι αυτόνομο όχημα του μέλλοντος για την Audi. Ως σχεδιαστική αντίληψη, το τετράθυρο 2+2 κάνει ένα τολμηρό άλμα προς το αύριο, στην προσπάθειά του να δείξει την εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση των επόμενων δεκαετιών, ενώ συνδυάζει μια σειρά από καινοτομίες που αφορούν τη μετάδοση κίνησης, την ανάρτηση, την ψηφιοποίηση και την κινητική αυτονομία. Είναι ικανό να καλύψει αποστάσεις από 700 έως 800 χιλιόμετρα χωρίς φόρτιση.

Μόνο από τις διαστάσεις (μήκος 5,444 μ., πλάτος 2,100 μ. και ύψος 1,506 μ.) τοποθετείται στην ελίτ της αυτοκίνησης, δηλαδή στην κατηγορία Δ. Οι μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες μπροστά και πίσω και τα κυρτά πλευρικά παράθυρα δημιουργούν μια φωτεινή, άπλετη ευρυχωρία για τους επιβάτες. Μια διακριτή επιφάνεια διατρέχει σαν σκληρή γραμμή τον χώρο κάτω από τα πλευρικά παράθυρα του Aicon, αποτελώντας πρωτοτυπία στην αυτοκινητιστική σχεδίαση. Αυτή η γραμμή τονίζει το μήκος του αυτοκινήτου και μειώνει δραστικά τον φαινόμενο όγκο της καμπίνας σε σχέση με το συνολικό σώμα του οχήματος.

Από το εμπρόσθιο και οπίσθιο μέρος του αυτοκινήτου απουσιάζουν οι συμβατικοί προβολείς και οι μονάδες φωτισμού. Αντίθετα, υπάρχουν πλήρως ψηφιακές φωτιστικές επιφάνειες που συναπαρτίζονται από εκατοντάδες τριγωνικά pixel, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του συμβόλου της Audi ΑΙ.

Το μοντέλο διαθέτει αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες μπρος και πίσω. Δεν υπάρχει μεσαία κολώνα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μπαίνουν στο αυτοκίνητο βλέποντας όλη την καμπίνα. Το εσωτερικό δείχνει να είναι ιδιαίτερα φαρδύ όταν τα δύο ατομικά μπροστινά καθίσματα ολισθαίνουν μέχρι τέρμα προς τα πίσω. Οι δύο μπροστινές θέσεις είναι σχεδιασμένες για μέγιστη άνεση και βέλτιστη ευρυχωρία. Οι ατομικές θέσεις μπορούν να στρίψουν μέχρι 15 μοίρες, στρέφοντας τις θέσεις προς τα έξω, κι έτσι οι επιβάτες μπορούν να εισέλθουν στο αυτοκίνητο ακόμη πιο εύκολα.

Το Audi Aicon φυσικά παρέχει επίσης άφθονο χώρο για αποσκευές. Χάρη στη σχεδίαση της ηλεκτροκίνησης υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι τόσο στο μπροστινό όσο και στο οπίσθιο μέρος του οχήματος με μια συνολική χωρητικότητα περίπου 660 λίτρων.

Στο ταξίδι, ακόμη και με μέτρια όρια ταχύτητας, οι μακρινές αποστάσεις μπορούν να καλύπτονται χωρίς πρόβλημα με σταθερή ταχύτητα γύρω στα 130 χλμ/ώρα. Ένα σύνολο τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων είναι τοποθετημένοι στο χώρο των εμπρόσθιων και οπίσθιων αξόνων. Παράγουν συνολικά 260 kW [354 ίππους] και 550 Νm ροπής. Ο καθένας κινεί έναν τροχό, επιτρέποντας ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, μεταβλητή τετρακίνηση quattro. Να σημειώσουμε ότι το Aicon φρενάρει πρώτα και κύρια μέσω της ανάκτησης ενέργειας και με αυτό τον τρόπο επαναφορτίζει τις μπαταρίες.

Γενικά το μοντέλο της Audi είναι ένα αυτοκίνητο πολλαπλών χρήσεων καλά προετοιμασμένο για να προσφέρει στους επιβάτες του τη δυνατότητα μακρινού ταξιδιού παρέχοντας μέγιστη άνεση, επικοινωνία και ελευθερία. Συνδυάζει επίσης τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης σε αστικό περιβάλλον και σε εθνική οδό με ένα άνευ προηγουμένου εύρος αυτονομίας για ηλεκτροκίνητο όχημα.