1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το 2020 υπόσχεται η Μέρκελ

1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το 2020 υπόσχεται η Μέρκελ

Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για την κατασκευή ενός δικτύου σταθμών φόρτισης μπαταριών αυτοκινήτων σε όλη τη Γερμανία, τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος

Για την επιτάχυνση της μετάβασης της Γερμανίας στα ηλεκτρικά οχήματα δεσμεύθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας σε συνέντευξή της στο YouTube ότι θα πρέπει οι σχετικές προσπάθειες να ενισχυθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 1 εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους της Γερμανίας έως το 2020.

«Δεν έχω εγκαταλείψει τον στόχο», ξεκαθάρισε η Άνγκελα Μέρκελ. «Απλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα, αλλιώς δεν θα πετύχουμε τον στόχο», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος και εξήγησε ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά για την κατασκευή ενός δικτύου σταθμών φόρτισης μπαταριών αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα.

Η Μέρκελ ανέφερε ακόμα, όπως μεταδίδει το Reuters, πως θα προσκαλέσει τις τοπικές κυβερνήσεις των γερμανικών κρατιδίων σε συνάντηση στις 4 Σεπτεμβρίου, ώστε να συζητήσουν για το θέμα των τοξικών ρύπων. Όπως τόνισε, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ ή και περισσότερα θα διατεθούν σε ένα σχεδιαζόμενο ταμείο για τη βελτίωση των υποδομών για τις αστικές μεταφορές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε ακόμα την ανησυχία της για το κατά πόσον οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι επαρκώς καινοτόμες στους τομείς που πρέπει.