Επίσημη πρώτη για την ανανεωμένη Mercedes S Class

Επίσημη πρώτη για την ανανεωμένη Mercedes S Class

Η ανανεωμένη Mercedes S Class, θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Σήμερα πραγματοποιείται η παγκόσμια παρουσίαση της ανανεωμένης Mercedes S Class στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Η ναυαρχίδα της γκάμας της γερμανικής μάρκας έχει δεχθεί περίπου 6.500 βελτιώσεις και αναβαθμίσεις σε καίριους τομείς για να ενδυναμώσει την θέση της στη κατηγορία των πολυτελών σεντάν ιδιαίτερα υψηλής αξίας. Το γερμανικό αυτοκίνητο απευθύνεται σε καταναλωτές με μεγάλη οικονομική άνεση. Εξασφαλίζει υψηλά στάνταρ ασφάλειας και ανοίγει νέους δρόμους στην αξιοποίηση της τεχνολογίας.

«Η υπάρχουσα γενιά σημείωσε επιτυχημένη πορεία στη παγκόσμια αγορά. Η ναυαρχίδα της Mercedes με το πολυτελές σαλόνι διακρίθηκε και το 2016. Από το 2013 η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 300.000 αυτοκίνητα της σειράς S Class» τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο στέλεχος της μάρκας. Οι σημαντικότερες αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση: Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με μια νέα μάσκα. Σε συνδυασμό με τους προβολείς MULTIBEAM LED, διαθέτει τρεις προβολείς φωτισμού με αποκλειστικό σχεδιασμό.

Έμφαση δόθηκε στην αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου και κυρίως στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών για τον έλεγχο των συστημάτων του αυτοκινήτου και την ενίσχυση της ικανότητας επικοινωνίας με όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, εφοδιάζεται με δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης 12,3 ιντσών που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο και εργονομικό πιλοτήριο. Η ανανεωμένη Mercedes S Class διαθέτει νέα κουμπιά στο νέο τιμόνι τα οποία ενεργοποιούνται με την αφή.

Η λειτουργία του DISTRONIC και του συστήματος ελέγχου ταχύτητας από το τιμόνι είναι ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό, που ενισχύει τα ποσοστά ασφάλειας του premium αυτοκινήτου. Το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας αναβαθμίστηκε και λειτουργεί μέσω του touchpad, χρησιμοποιώντας το ειδικό χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα. Επίσης, λειτουργεί και με  φωνητικό έλεγχο LINGUATRONIC, ο οποίος τώρα δέχεται  περισσότερες από 450 εντολές.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Ο έλεγχος ενεργής απόστασης DISTRONIC και το Active Steering Assist παρέχουν πλέον ακόμα πιο αποτελεσματική υποστήριξη στον οδηγό και διατηρούν την ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το σύστημα ενεργής απόστασης DISTRONIC χρησιμοποιεί σημαντικά περισσότερα δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης. Επίσης,  υποστηρίζει τον οδηγό ανάλογα με την επιλεγείσα διαδρομή και προσαρμόζει εύκολα την ταχύτητα του οχήματος, αξιολογώντας τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Οι προβολείς LED MULTIBEAM παρέχουν γρήγορη και ακριβή ρύθμιση των φωτών στις συνθήκες κυκλοφορίας. Η λειτουργία ULTRA RANGE Highbeam παράγει τη μέγιστη ένταση φωτός που επιτρέπεται από το νόμο.

Ο MAGIC BODY CONTROL με το ROAD SURFACE SCAN αναγνωρίζει έγκαιρα τις ανωμαλίες του δρόμου και με τις κατάλληλες αλλαγές στη σκληρότητα της ανάρτησης μειώνει τις συνέπειες. Η λειτουργία ελέγχου της κλίσης στις στροφές είναι μια ακόμη σημαντική βελτίωση που προστέθηκε για πρώτη φορά στην S Class.

Η παλέτα των κινητήρων περιλαμβάνει μια νέα σειρά μονάδων παραγωγής ενέργειας. Λανσάρονται εξακύλινδροι πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκίνητες υψηλής απόδοσης, καθώς και ένα μοτέρ V8 biturbo που κάνει το ντεμπούτο του στο πολυτελές αυτοκίνητο.

Η S-Class αποκτά ένα νέο, έξυπνο σύστημα εξοικονόμησης καυσίμων το οποίο αναλύει τα δεδομένα πλοήγησης, τα σήματα κυκλοφορίας και τις πληροφορίες από τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Ο οδηγός λαμβάνει έγκαιρα ειδοποιήσεις για να επιτύχει ένα ιδιαίτερα άνετο στιλ οδήγησης.

Οι επιβάτες μπροστά και πίσω έχουν πλέον περισσότερες επιλογές για τα μηνύματα που λαμβάνουν από το κινητό τηλέφωνο είτε από το κεντρικό σύστημα του αυτοκινήτου. Μπορούν τώρα να λαμβάνουν, να στέλνουν, να προωθούν και να χρησιμοποιούν και να υπαγορεύουν μηνύματα. Με τη νέα υπηρεσία Concierge, οι πελάτες της Mercedes μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα μεμονωμένων υπηρεσιών.

Η ανανεωμένη Mercedes S Class, θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.