Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 1

Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 1

Η μεγάλη γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει 3κύλινδρους, 4κύλινδρους και 6κύλινδρους βενζινοκινητήρες, αλλά και 3κύλινδρους και 4κύλινδρους diesel

Νέες ειδικές εκδόσεις, αναβαθμισμένη ποιότητα στο εσωτερικό, εκτεταμένη συνδεσιμότητα και η τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος iDrive, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς της BMW Σειράς 1.

Η νέα έκδοση του σπορ μοντέλου της premium compact κατηγορίας θα λανσαριστεί σε 3θυρη και 5θυρη μορφή τον Ιούλιο του 2017.

Με το νέο μοντέλο, η βαυαρική φίρμα γράφει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία της Σειράς 1, που μεταξύ 2011 και 2017 κατέγραψε ένα εκατομμύριο πωλήσεις, με σαφή επικέντρωση στην Ευρώπη που συγκεντρώνει πάνω από το 70% των πωλήσεων.

Νέες ειδικές εκδόσεις Edition Sport Line Shadow, Edition M Sport Shadow και BMW M140i Edition Shadow υπογραμμίζουν τη σπορ αλλά και ‘elegant’ εμφάνιση του αυτοκινήτου με μαύρη μάσκα, μαύρα ένθετα στους προβολείς LED και σκούρα πίσω φώτα LED.

Δύο νέες εξωτερικές αποχρώσεις – Sunset Orange και Seaside Blue – τονίζουν την προσωπικότητα της Σειράς 1, ενώ πέντε νέες εκδόσεις ζαντών αλουμινίου (17 και 18 ιντσών) προσδίδουν πρόσθετη λάμψη.

Πλήρως ανασχεδιασμένος, οδηγοκεντρικός πίνακας οργάνων δίνει αίσθηση ευρυχωρίας και αποκλειστικά υλικά, αλλά και μία νέα δερμάτινη ταπετσαρία αναβαθμίζουν τη φινέτσα και το κύρος στο εσωτερικό.

Η καινοτόμος λειτουργική φιλοσοφία απεικονίζεται με το σύστημα iDrive, ενώ δίνεται η δυνατότητα για προαιρετικό σύστημα Πλοήγησης Professional με οθόνη αφής 8,8 ιντσών, φωνητικό έλεγχο και διεπαφή του iDrive Controller με λειτουργία αφής.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες BMW ConnectedDrive διασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας. Η νέα Σειρά 1 διατίθεται με Real Time Traffic Information (RTTI) με πρόληψη κινδύνου, On-Street Parking Information, πρόσβαση οχήματος μέσω Remote Services και την ενσωματωμένη λειτουργία Microsoft Exchange για ανταλλαγή και επεξεργασία emails, καταχωρήσεις ημερολογίου και λεπτομέρειες επαφών. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα ενσωμάτωσης Smartphone μέσω Apple CarPlay, επαγωγική φόρτιση και WiFi hotspot για σύνδεση μέχρι δέκα συσκευών.

Η μεγάλη γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει 3κύλινδρους, 4κύλινδρους και 6κύλινδρους βενζινοκινητήρες, αλλά και 3κύλινδρους και 4κύλινδρους diesel. Η ωφέλιμη ισχύς ξεκινά από 109 ίππους (116i) μέχρι 340 ίππους (M140i), με κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,8 – 3,4 λτ/100 χλμ και εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 179 – 89 γρ/χλμ.

Τέλος η πίσω κίνηση (που δεν διατίθεται από τον ανταγωνισμό) προσφέρει μοναδική δυναμική συμπεριφορά στην κατηγορία, ενώ το σύστημα τετρακίνησης xDrive διατίθεται προαιρετικά.