Σύμπραξη BMW και Delphi για την αυτόνομη οδήγηση

Σύμπραξη BMW και Delphi για την αυτόνομη οδήγηση

Η Delphi είναι ήδη προμηθευτής μιας πρωτότυπης υπολογιστικής πλατφόρμας στο BMW Group

Το BMW Group, η Intel και η Mobileye Ανακοίνωσαν την Ένταξη της Delphi ως Εταίρου Εξέλιξης και Ενσωμάτωσης Συστημάτων στην Πλατφόρμα Αυτόνομης Οδήγησης.

Η σύμπραξη BMW Group, Intel και Mobileye στοχεύει στην ολοκλήρωση και βιομηχανοποίηση της τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης επιπέδου 3 έως επιπέδου 5, για πολλαπλούς κατασκευαστές OEM. Η Delphi θα αξιοποιήσει την εμπειρία της στην αυτοματοποιημένη οδήγηση και στην ενσωμάτωση συστημάτων (system integration) για να συμβάλλει στην εξέλιξη και αρχική υλοποίηση της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων.

Οι τέσσερις εταίροι στοχεύουν να θέσουν από κοινού σε εφαρμογή ένα μοντέλο συνεργασίας για να προσφέρουν κλιμακούμενες λύσεις στην ευρύτερη βιομηχανία ΟΕΜ, πιθανόν και σε άλλες βιομηχανίες.

Η Delphi είναι ήδη προμηθευτής μιας πρωτότυπης υπολογιστικής πλατφόρμας στο BMW Group και συνεργάζεται με τις Intel και Mobileye στους τομείς ανίχνευσης, συγχώνευσης δεδομένων αισθητήρων και ισχυρών μονάδων ελέγχου αυτόνομης οδήγησης.

Νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2016, το BMW Group, η Intel και η Mobileye ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για κάνουν τα αυτόνομα οχήματα πραγματικότητα και να φέρουν στη μαζική παραγωγή μερικώς ή πλήρως αυτόνομα μοντέλα μέχρι το 2021. Από τότε, οι Cooperation Partners έχουν εξελίξει μία κλιμακούμενη αρχιτεκτονική που μπορεί να υιοθετηθεί και από άλλες ομάδες εξέλιξης και κατασκευαστές με σκοπό τη δημιουργία προηγμένων σχεδίων και τη διαφοροποίηση των μαρκών.

Οι ‘System integrators’, όπως η Delphi, παίζουν κρίσιμο ρόλο στη στρατηγική λανσαρίσματος μιας κοινής λύσης που θα φτάσει γρήγορα σε πολλούς ΟΕΜ. Σημαντική αποστολή για τη Delphi θα είναι η ενσωμάτωση της λύσης που θα προτείνει το ‘σχήμα’ BMW Group, Intel & Mobileye σε αρχιτεκτονικές οχημάτων OEM. Η Delphi μπορεί επιπρόσθετα να προσφέρει τον απαιτούμενο εξοπλισμό του υλισμικού, όπως αισθητήρες, εξατομικευμένες λύσεις και εφαρμογές διαφοροποίησης.

Η συνεργασία μεταξύ Delphi και Cooperation Partners δεν είναι κλειστή. Οι Cooperation Partners σκοπεύουν να εντάξουν στο πρόγραμμα και άλλους εταίρους ενσωμάτωσης και εξέλιξης για να υποστηρίξουν τις ανάγκες των πελατών ΟΕΜ.