Πώς να ξεπαγώσετε γρήγορα το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας

Μια σπαζοκεφαλιά για κάθε οδηγό

Η χώρα μπαίνει- έχει ήδη μπει δηλαδή-, στην κατάψυξη. Και όπως συμβαίνει στα προϊόντα που βρίσκονται σε ψύξη, απαιτείται χρόνος προκειμένου να ξεπαγώσουν για να είναι έτοιμα προς κατανάλωση. 

Ψυγείο είναι και εκεί έξω, οπότε φανταστείτε το αυτοκίνητό σας σαν ένα από τα τρόφιμα που πρέπει να... ξεπαγώσετε. Το σημείο όπου συσσωρεύεται πάγος και η αφαίρεσή του είναι μάλλον δύσκολη, είναι το παρμπρίζ. Όπως σημειώνει η βρετανική Mirror, έχουν παρατηρηθεί αρκετές κλοπές αυτοκινήτων όταν ο ιδιοκτήτης του αποχωρεί, για παράδειγμα, για ελάχιστα λεπτά προκειμένου να προμηθευτεί καυτό νερό ή ότι άλλο. Γι αυτό και φιλοξενεί έναν ειδικό τεχνικό της A AutoWindshields ο οποίος δίνει χρήσιμες συμβουλές αφενός για να μην αλλάξει χέρια το αυτοκίνητό μας, και αφετέρου να καταφέρουμε να επαναφέρουμε το παρμπρίζ στην κανονική του κατάσταση.  

1. Μείνετε στο αυτοκίνητό σας -αν πρέπει να λείψετε, να μετακινηθείτε στο σπίτι, σβήστε τη μηχανή και κλειδώστε το. 

2. Μην οδηγήσετε αν το τζάμι δεν είναι απόλυτα καθαρό από πάγο.

3. Θυμηθείτε, μην αφήνετε τους υαλοκαθαριστήρες στο "αυτόματο" αν αναμένεται παγετός- αν οι υαλοκαθαριστήρες παγώσουν πάνω στο τζάμι το μοτέρ μπορεί να υποστεί ζημιά. Μη προσπαθήσετε να ξεκολλήσετε τους "κατεψυγμένους" υαλοκαθαριστήρες από το τζάμι.

4. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ καυτό νερό για να καθαρίζετε το τζάμι- υπάρχει κίνδυνος να ραγίζει το γυαλί, παγώνει αυτόματα και κολλάει τους υαλοκαθαριστήρες στο τζάμι.

5. Καθαρίστε το χιόνι από το αυτοκίνητο με μια μαλακή βούρτσα -βεβαιωθείτε ότι τα φώτα είναι καθαρά και λειτουργούν.

6. Το air condition δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι- θα βοηθήσει να "στεγνώσει" στον αέρα και να κρατήσει το κρύο γυαλί καθαρό από την ομίχλη. 

7. Μη χρησιμοποιείται τα χέρια σας για να καθαρίσετε τα θολωμένα παράθυρα - θα  – θα αφήσετε λιπαρές κηλίδες  Χρησιμοποιήστε ένα πανί απορροφητικό πανί χωρίς χνούδια, εάν είναι απαραίτητο.