Σημαντικές βελτιώσεις στο Mitsubishi Space Star

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα ξεκίνησαν και η τιμή της βασικής έκδοσης 1.200 κ.εκ. καθορίστηκε στα 12.990 ευρώ

Η Mitsubishi, στη προσπάθεια της να ενισχύσει την θέση του μικρότερου μοντέλου της, Space Star, προχώρησε σε αναβάθμιση της σχεδίασης και των τεχνικών χαρακτηριστικών του. Το ανανεωμένο Mitsubishi Space Star, παίρνει την θέση του αρχικού μοντέλου που κυκλοφόρησε στην ευρωπαϊκή αγορά πριν από περίπου τρία χρόνια.

Οι σημαντικότερες αλλαγές: Νέα εμπρός και πίσω σχεδίαση, νέα χρώματα και ταπετσαρίες, αναβαθμισμένος εξοπλισμός, ομορφότερο σαλόνι, βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, νέα συστήματα ασφαλείας και επικοινωνίας, Το μήκους 3.79 μ. ιαπωνικό αυτοκίνητο, προσφέρει χώρο για τέσσερις ενήλικες επιβάτες.

Στο σαλόνι ξεχωρίζουν: οι νέες επενδύσεις των καθισμάτων που ταιριάζουν στις ευρωπαϊκές τάσεις, το νέο δερμάτινο τιμόνι με ένθετα σε piano black, η κομψή σχεδίαση του πίνακα οργάνων με λευκό φωτισμό, οι χρωμιωμένοι δακτύλιοι οργάνων, τα νέα στοιχεία ενημέρωσης του οδηγού (εξωτερική θερμοκρασία, προειδοποίηση πάγου σε ψηφιακή ένδειξη, προειδοποιητική λυχνία φώτων στάθμευσης), νέος πίνακας ελέγχου συστήματος κλιματισμού (τρία περιστροφικά χειριστήρια/ένας μοχλός με πινελιές χρωμίου για το μηχανικό A/C (auto A/C εξακολουθεί να διατίθεται με ηλεκτρικά χειριστήρια), κρυφός υποδαπέδιος θάλαμος κάτω από το χώρο αποσκευών για πρόσθετη ασφάλεια, λειτουργία Digital Audio Broadcasting (DAB) κ.α.

Έμφαση δόθηκε στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του μικρού αυτοκίνητου που καλύπτει τις ανάγκες κίνησης στο αστικό περιβάλλον και στον αυτοκινητόδρομο. Ειδικότερα, οι μηχανικοί μετά από έρευνες και δοκιμές βελτίωσαν την σκληρότητα των ελατηρίων και των αποσβέσεων των αμορτισέρ και αύξησαν την ακαμψία του εμπρός τμήματος. Η χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση έχει αλλάξει με σκοπό τη βελτίωση ακρίβειας και ελέγχου. Το σύστημα Hill Start Assist (HAS) προσφέρεται τώρα στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων και όσων εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο.

Ενέργεια παίρνει από τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.200 κ.εκ. ισχυος 80 ιππων, με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, Auto Stop & Go, Intelligent Battery Sensor με λειτουργία αναγεννητικής πέδησης Regenerative Braking System, κ.α. Συνδυάζεται με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε INVECS-III CVT. Το ανανεωμένο Mitsubishi Space Star, είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας, που εξοπλίζεται με το νέο σύστημα Multifunction GPS Navigation Smartphone-link) (MGN). Προσφέρει ευρεία γκάμα χρήσεων και είναι προσβάσιμο μέσω μιας οθόνης 6.5" WVGA (800 x 480 mm) LCD και ενός DVD που τοποθετείται στην κεντρική κονσόλα. Πλαισιώνεται από μεγάλα και εργονομικά χειριστήρια αφής.

Το MGN ενσωματώνει το Apple CarPlay, τον ασφαλέστερο τρόπο για χρήση του iPhone μέσα στο αυτοκίνητο. Με το CarPlay, οι οδηγοί λαμβάνουν οδηγίες πλοήγησης, κάνουν τηλεφωνήματα, στέλνουν και λαμβάνουν μηνύματα και ακούνε μουσική, χωρίς η προσοχή τους να διασπάται από το δρόμο. Το MGN περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες Android Auto, καθώς και σύστημα Google Voice.

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα ξεκίνησαν και η τιμή της βασικής έκδοσης 1.200 κ.εκ. καθορίστηκε στα 12.990 ευρώ.