Η Ford στηρίζει την ποδηλασία

Βάσει της συμφωνίας συνεργασίας, η Team Sky αποκτά πρόσβαση σε μία γκάμα οχημάτων Ford που θα την υποστηρίξουν σε βασικούς τομείς του αγωνιστικού της προγράμματος και εκτός αγώνων

Η Ford ανακοίνωσε μία νέα, πολυετή συμφωνία συνεργασίας με την Team Sky που την καθιστά αποκλειστικό προμηθευτή αυτοκινήτων και van της διακεκριμένης ομάδας ποδηλασίας.

Η Team Sky, τρεις φορές νικήτρια του θρυλικού Γύρου Γαλλίας (Tour de France) τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα χρησιμοποιεί τα τελευταία μοντέλα της Ford στο αγωνιστικό της πρόγραμμα από τις αρχές του 2016. Αυτό περιλαμβάνει τις τρεις ετήσιες διοργανώσεις Grand Tour με τους αγώνες Tour de France, Giro d'Italia και Vuelta a España.

Βάσει της συμφωνίας συνεργασίας, η Team Sky αποκτά πρόσβαση σε μία γκάμα οχημάτων Ford που θα την υποστηρίξουν σε βασικούς τομείς του αγωνιστικού της προγράμματος και εκτός αγώνων.

Με τα χαρακτηριστικά μπλε και μαύρα χρώματα της Team Sky, τα πιο ευδιάκριτα μοντέλα θα είναι τα Ford Mondeo wagon που θα χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι και οι μηχανικοί της ομάδας. Αυτά θα πλαισιωθούν και από άλλα οχήματα Ford εξοπλισμένα με ειδικές τεχνολογίες για οποιοδήποτε αγώνα και σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Όλα τα Kuga και S-MAX, καθώς και δύο από τα Mondeo Wagon θα εφοδιάζονται με την τεχνολογία Intelligent All-Wheel Drive, ιδανική για τις Αλπικές ορεινές διαδρομές. Αυτή η τεχνολογία μετρά την πρόσφυση των τροχών στην επιφάνεια του δρόμου και μπορεί να ρυθμίσει την κατανομή ροπής εμπρός / πίσω σε 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η συνεργασία Ford -Team Sky άρχισε στα τέλη Ιανουαρίου στα πλαίσια του πρώτου γύρου της Ευρωπαϊκής σεζόν, του Majorca Challenge, που ξεκίνησε την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου.