Εντυπωσιακό pickup από την Nissan

Τα αυτοκίνητα τύπου pickup μεγάλων διαστάσεων είναι δημοφιλή στις ΗΠΑ. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διαθέτουν ευρεία γκάμα ανάλογων μοντέλων τα οποία διακρίνονται και για τους θηριώδεις κινητήρες που διαθέτουν. Η ιαπωνική φίρμα Nissan αποκάλυψε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, το Titan Warrior concept. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο είναι μια ακόμη εκδοχή του νέου Titan XD και εξοπλίζεται με ισχυρό υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα V8 Cummins 5.000 κ.εκ., ισχύος 390 ίππων. Η ροπή του είναι πάνω από 54,5 χλγμ. και συμβάλει στην αντιμετώπιση των δυσκολίων που θα αντιμετωπίσει το αυτοκίνητο ακόμη και στο off road.

Αποτελεί μια "αποτύπωση" της έμπνευσης που είχε η ομάδα σχεδιασμού της Nissan στις ΗΠΑ, ορμώμενη από τους πολεμιστές (εξ ου και το όνομα Warrior) στην αρχαία ελληνική μυθολογία και τα συναρπαστικά κατορθώματα τους.

Σε ότι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του συγκεκριμένου concept, η σχεδιαστική ομάδα της Nissan διατήρησε το ίδιο μεταξόνιο και μήκος με την έκδοση παραγωγής του Titan XD Crew Cab. Ωστόσο, το ύψος αυξήθηκε κατά σχεδόν 8 εκ., προκειμένου να χωρέσουν τα μεγάλων διαστάσεων ελαστικά των 37 ιντσών.

Επιπλέον, για να υπάρξει ωφέλιμος χώρος για την "φιλοξενία" τόσο των king-size ελαστικών, όσο και της νέας, αγωνιστικού τύπου ανάρτησης, οι σχεδιαστές αύξησαν το πλάτος κατά 8 εκ. σε κάθε πλευρά. Η μάσκα, οι προβολείς και τα φτερά έχουν ανασχεδιαστεί. Οι αεραγωγοί που έχουν προστεθεί φροντίζουν για την ψύξη του ισχυρού πετρελαιοκινητήρα.

Tην εμφάνιση συμπληρώνουν οι προβολείς LED, ένα σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις, το ματ γκρι χρώμα με την κωδική ονομασία "Thunder", συνοδευόμενο από πινελιές μαύρου και κόκκινου χρώματος, που τονίζουν την εμφάνισή του.

Από το όλο σύνολο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επενδύσεις με ανθροκονήματα τόσο εξωτερικά, όσο και στην καμπίνα , ενώ οι αεροτομές στο ουραίο τμήμα αλλά και στην οροφή της καμπίνας, προσδίδουν σπορ εμφάνιση.