Ερπυστριοφόρο μεγαθήριο σαρώνει τη Σιβηρία

Δείτε το βίντεο

Έχει ερπύστριες, είναι θηριώδες και πάει παντού- σαρώνει τα πάντα σε νερό και στεριά. Το εντυπωσιακό για να το βλέπεις -πόσο μάλλον να το οδηγείς- όχημα, που έχει σχεδιαστεί να διασχίζει τις χιονισμένες, δύσβατες περιοχές της Σιβηρίας, κινείται στα ακραία εδάφη του ρωσικού βορρά και μπορεί ακόμα και να επιπλέει!

Το... test drive του TGM-126 έγινε χθες στην περιοχή Chelyabinsk Region της Ρωσίας παρουσία εκπροσώπων των μίντια.Όπως αναφέρει το Russian Today, το ογκώδες φορτηγό συνδυάζει τις λειτουργίες ενός πολιτικού οχήματος με αυτές ενός off road τετράτροχου, έτσι όπως το σχεδίασαν από την Ural Spets Mash. Παρά το υπερβολικό μέγεθος και βάρος, το TGM-126 κινείται με άνεση μέσα από βάλτους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 10 ανθρώπους. «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα όχημα που θα είχε όλες τις λειτουργίες ενός κανονικού αυτοκινήτου, όπως να έχει καλή ορατότητα, βελτιωμένη εργονομία και μεγάλους χώρους...», αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Artem Krasnov. «Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός off road οχήματος με ενός πολιτικού αυτοκινήτου» συμπλήρωσε.   

«Είναι ένα πολυλειτουργικό όχημα«, συνεχίζει «αρχικά, μπορεί να οδηγηθεί από τους εραστές της ακραίας οδήγησης, για κυνήγι ή ψάρεμα και παρά τον όγκο του, καταφέρνει και επιπλέει. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό, για παράδειγμα να παρέχει βοήθεια σε απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας όπου μόνο τέτοια οχήματα μπορούν να κινηθούν για ερευνητικούς και άλλους σκοπούς. Είναι μοναδικό... », καταλήγει.