Η Πυροσβεστική με Mitsubishi L200

Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Εισαγωγέας της Mitsubishi στην Ελλάδα θα παραδώσει συνολικά 80 νέα L200 ClubCab 4X4 στο Πυροσβεστικό Σώμα, για τις αυξημένες ανάγκες δασοπυρόσβεσης στη χώρα μας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε επέλεξε το L200 ClubCab 4Χ4, το οποίο διαθέτει μεγάλες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και μπορεί να επιχειρεί σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές για τις ανάγκες της κατάσβεσης των πυρκαγιών, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης EasySelect.

Προκειμένου να είναι αποτελεσματικά τα 76 MitsubishiL200 ClubCab 4Χ4 σύμφωνα με τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι εξοπλισμένα με: δεξαμενή νερού 500lt, αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα με αυλό εκτόξευσης νερού ο οποίος έχει ελάχιστη ικανότητα παροχής 250L/MIN σε πίεση 6 BAR και τυλικτήρα σωλήνα.

Στο εμπρόσθιο μέρος των οχημάτων έχει τοποθετηθεί ηλεκτρικό βαρούλκο (εργάτης) για μέγιστη ελκτική ικανότητα, ενώ στο εσωτερικό πέρα από το βασικό του εξοπλισμό κάθε όχημα διαθέτει και σύστημα πλοήγησης GPS με οθόνη αφής LCD-TFT 4,3”.

Το Mitsubishi L200  είναι ένα κατάλληλο όχημα ταχείας επέμβασης για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε δυσπρόσιτες δασικές εκτάσεις χάρη στο σύστημα τετρακίνησης EasySelect και τον υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 2.5Di-D τεχνολογίας Euro5, με ιπποδύναμη 136PS/4.000 rpm, υψηλά αποθέματα ροπής που αγγίζει τα 314Nm @ 2000 rpm και τελική ταχύτητα 167km/h.

Το σύστημα EasySelect επιτρέπει στον οδηγό να ξεπερνά οποιαδήποτε εμπόδιο προσφέροντας την κατάλληλη ρύθμιση στο κιβώτιο της τετρακίνησης, σύμφωνα με τις εδαφικές και οδηγικές συνθήκες.

Εκτός από τις δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου το L200 είναι ασφαλές καθώς έχει κερδίσει 4 αστέρια για την Προστασία Ενήλικων Επιβατών στο crash-test του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Euro-NCAP.