To Mokka στη Zaragoza

Το Opel Mokka κατασκευάζεται τώρα στην Ευρώπη και η Opel γιόρτασε την επίσημη έναρξη παραγωγής στη Zaragoza. Την τελετή παρακολούθησε ως τιμώμενος προσκεκλημένος ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ’.

Συνολικά, η Opel σχεδιάζει να επενδύσει σχεδόν 210 εκατομμύρια Ευρώ φέτος σ’ αυτό το σημαντικό Ισπανικό εργοστάσιο. Πέρσι επενδύθηκαν 168 εκατομμύρια Ευρώ. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του εργοστασίου της Zaragoza για την παραγωγή του Mokka, η Opel επένδυσε 80 εκατομμύρια σε πρώτη φάση. Από το 1982 που άνοιξε το εργοστάσιο, η επένδυση έχει ξεπεράσει τα 4,3 δις Ευρώ.

Η παραγωγή του μικρού SUV στην Ισπανία θα διασφαλίσει περίπου 5.700 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο εκεί. Πέρα από το Mokka, τα Opel Corsa και Meriva κατασκευάζονται επίσης στη Zaragoza. Με την πέμπτη γενιά του Corsa θα ξεκινήσει μία ακόμα σημαντική παραγωγή φέτος.

Το εργοστάσιο της Zaragoza ετοιμάστηκε για την παραγωγή του Mokka σε χρόνο ρεκόρ. Άλλωστε, μόλις πριν από ένα χρόνο ανακοινώθηκε η απόφαση για την παραγωγή του αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Οι προκλήσεις που προέκυψαν από αυτή την απόφαση αντιμετωπίστηκαν χάρη στην άψογη διεθνή συνεργασία που υπάρχει στους κόλπους της General Motors. Μέχρι τώρα, το Mokka κατασκευαζόταν αποκλειστικά στη Ν. Κορέα.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει με κιτ εξαρτημάτων CKD (Completely Knocked Down) από την Κορέα, και στη συνέχεια η ποσότητα των τοπικά παραγόμενων εξαρτημάτων θα αυξηθεί σταδιακά τα προσεχή χρόνια. Φέτος, περίπου 20.000 Mokka θα περάσουν από τη γραμμή συναρμολόγησης της Zaragoza. Του χρόνου, αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά.

Σχετικά Tags
Opel