Ανάκληση Suzuki Wagon R+ για πρόβλημα στον αερόσακο

Ανάκληση αυτοκινήτων Suzuki τύπου Wagon R+ για έλεγχο λειτουργίας του αερόσακου οδηγού, πραγματοποιεί η εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 1.938 οχήματα, με ημερομηνία ταξινόμησης από τον Φεβρουάριο του 2002 έως τον Νοέμβριο του 2004, στα οποία ενδέχεται, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, να μην λειτουργήσει ο αερόσακος του οδηγού. Συγκεκριμένα, σε τυχόν εμπρόσθια σύγκρουση και στην περίπτωση που θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν και οι δύο αερόσακοι, οδηγού και συνοδηγού, ενδέχεται ο αερόσακος του οδηγού να μην λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων SUZUKI σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Μέχρι να ξεκινήσει η διαθεσιμότητα των απαιτούμενων ανταλλακτικών, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο αερόσακος είναι μία συμπληρωματική προστατευτική διάταξη και είναι εξαιρετικά σημαντικό να δένουν τη ζώνη ασφαλείας κάθε φορά που οδηγούν το αυτοκίνητο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν, με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ AΕΒE, στο τηλέφωνο 2109988168.