H DHL τρέχει με Fiat και φυσικό αέριο

Η DHL Express, ανακοίνωσε την ανανέωση και επέκταση του στόλου οχημάτων της με την εισαγωγή 4 νέων Fiat, τα οποία χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως καύσιμο.

Η επιλογή των οχημάτων έγινε με γνώμονα τη δυνατότητά τους για την ικανοποίηση των επιχειρησιακών αναγκών της εταιρείας, αλλά και τα περιβάλλοντικά τους χαρακτηριστικά. Η επένδυση στα νέα οχήματα και στη χρήση φιλικότερων προς το περιβάλλον καυσίμων εντάσσεται στους άξονες του προγράμματος προστασίας του περιβάλλοντος GoGreen του ομίλου DHL.

O Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε σχετικά «Η επένδυσή μας σε νέα φιλικότερα προς το περιβάλλον οχήματα αποτελεί για εμάς μια επιλογή με στόχο τη βιωσιμότητα, παράλληλα με την εταιρική μας ανάπτυξη. Η χρήση των νέων οχημάτων μας είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζει περαιτέρω το στόλο μας, ο οποίος περιλαμβάνει οχήματα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία EURO 3 ή σε ανώτερη ως προς τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Ευχαριστούμε πολύ τη ΔΕΠΑ και τη FIAT με τη συνεργασία των οποίων μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτή την επένδυση και να κινηθούμε προς το στόχο μας, να έχουμε δηλαδή έναν από τους πιο φιλικούς περιβαλλοντικά στόλους».

Τα νέα οχήματα της DHL θα χρησιμοποιηθούν στις καθημερινές επιχειρησιακές ανάγκες της εταιρείας για τη μεταφορά και την παραλαβή αποστολών, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Paulo Carelli Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Hellas δήλωσε "Η Fiat είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που παρέδωσε τα Doblo Natural Power στην DHL. Η επιλογή αυτοκινήτων για εταιρικό στόλο που κινούνται με φυσικό αέριο, είναι η απόδειξη της δέσμευσης των εταιριών για μετακινήσεις περισσότερο οικονομικές αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον .
H Fiat είναι o μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων διπλού καύσιμου βενζίνης - φυσικού αερίου έχοντας πουλήσει σχεδόν 600.000 τέτοια οχήματα πανευρωπαϊκά από το 1997 έως το 2013. Το 2013 είχε ένα μερίδιο αγοράς 67% επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ηγετική της θέση στην κατασκευή οχημάτων με φυσικό αέριο. Με την εμπειρία της αυτή έχει την δυνατότητα να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη της χρήσης του φυσικού αερίου στις οδικές μεταφορές στην Ελλάδα.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής & Εταιρικής Ανάπτυξης της ΔΕΠΑ δήλωσε σχετικά: «Η ΔΕΠΑ επενδύει για την προώθηση ενός ευγενούς, οικολογικού, φθηνού και ασφαλούς καυσίμου. Το φυσικό αέριο ως κοινωνικό αγαθό στην πατρίδα μας, το χρησιμοποιήσαμε και το αγαπήσαμε στα σπίτια μας, αλλά και στη βιομηχανία. Τώρα η χρήση του επεκτείνεται και στο αυτοκίνητο. Ήδη στη Ευρώπη και στη Β. Αμερική αποτελεί στρατηγική επιλογή. Σήμερα η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με την DHL και την FIΑΤ, δίνει στην κυκλοφορία τα πρώτα αυτοκίνητα, στα πλαίσια ενός προγράμματος "Ambassandors", που εφαρμόζει για την εκκίνηση αυτής της νέας αγοράς, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα για άλλη κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων, τα ταξί.».