Hi-TechEKO Mobility Rally 2014

Ενταγμένος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εναλλακτικών Ενεργειών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), ο αγώνας διοργανώθηκε για 8η συνεχή χρονιά, δίνοντας δικαίωμα συμμετοχής σε κατόχους «καθαρών» αυτοκινήτων, δηλ. υβριδικά, αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο, φυσικό αέριο ή βιοκαύσιμα, καθώς επίσης και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με συσσωρευτές ή ενεργειακά στοιχεία. Κριτήρια για διάκριση ήταν τόσο η χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση, όσο και η ακρίβεια στη διατήρηση συγκεκριμένης ταχύτητας στις ειδικές διαδρομές της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, οι οποίες περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την Ελευσίνα, τη Πεντέλη, τον Αγ. Μερκούριο κ.α.

Στην κατηγορία ΙΙΙΑ των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων συμμετείχε η ομάδα smart Plug & Play με 2 οχήματα smart electric drive και οδηγούς τους Σ. Μπατσολάκη και Δ. Λιβέρη και συνοδηγούς τους Κ. Σταυροπούλου & Η. Μαντζαβά αντίστοιχα. Η ομάδα κατέλαβε τη 1η & 2η θέση στην κατηγορία της οικονομίας και την 4η & 5η στη γενική κατάταξη.

Η εκκίνηση, ο τερματισμός και η απονομή έγιναν με κάθε επισημότητα στην Πλατεία Συντάγματος, παράλληλα με μουσικές εκδηλώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά την αστική μετακίνηση χωρίς ρύπους.