Ο Μάρκο Βίτμαν πρωταθλητής DTM

Σε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα αυτοκινήτου στον κόσμο, το άκρως θεαματικό DTM, ο μόλις 24 ετών και 294 ημερών Γερμανός Μάρκο Βίτμαν, εξασφάλισε τον τίτλο των οδηγών δυο αγώνες πριν το τέλος της σεζόν και έτσι έγινε ο νεότερος πρωταθλητής DTM με BMW.

"Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου», είπε ο οδηγός της BMW Team RMG μετά τον αγώνα στο Lausitzring. "Όταν έχετε εμπλακεί στο μηχανοκίνητο αθλητισμό για τόσα πολλά χρόνια, και στη συνέχεια, κάποια στιγμή επιτευχθεί o μεγάλος στόχος σας, καταλαβαίνετε πως πρόκειται για ένα απίστευτο συναίσθημα. Πάντα ήθελα να οδηγώ στο DTM. Τώρα είμαι ο πρωταθλητής. Είναι φανταστικό. "

Παρά την επιτυχία του, Wittmann έχει καταφέρει να κρατήσει και τα δύο πόδια σταθερά στο έδαφος στην ιδιωτική του ζωή. Συχνά εργάζεται στο συνεργείο αυτοκινήτων του πατέρα του στο Fürth (DE), όταν δεν είναι σε δράση στο DTM. "Είναι πάντα πολύ σημαντικό για μένα να έχω μια δεύτερη επιλογή», είπε. «Η εργασία εκεί μου έχει διδάξει πολλά. Η ομαδική εργασία, την ακρίβεια και, φυσικά, την κατανόηση της τεχνικής πλευράς των αυτοκινήτων:. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικές πτυχές του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Ο Wittmann με μια ματιά:

  • Ημερομηνία γέννησης: 24 Νοεμβρίου, 1989
  • Κατοικία: Fürth (DE)
  • Οικογενειακή κατάσταση: Ελεύθερος
  • Αριθμός αυτοκινήτων: 23