Ποιος είναι ο Χουμπ Στέφενς

Είναι 60 παρά ένα χρόνο και ελπίζει τέτοια εποχή του χρόνου να ζει δόξες. Ο Χούμπ Στέφενς δέχτηκε να αναλάβει τα "κλειδιά" του ΠΑΟΚ και μαζί, την ευθύνη για το ξεσκαρτάρισμα της πρώτης ομάδας, τον εμποτισμό νέας αγωνιστικής φιλοσοφίας, με μπόλικη πειθαρχία και την οργάνωση όλων των τμημάτων, ώστε να τροφοδοτούν τον ΠΑΟΚ των ανδρών, που φιλοδοξεί να κάνει μεγάλο ο Σαββίδης.

Ο Χουμπ Στέφενς γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1953 και σε ηλικία 16 μόλις ετών εντάχθηκε στην τοπική Φορτούνα. Με την Αϊντχόφεν έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα Ολλανδίας, ένα Κύπελλο και ένα κύπελλο UEFA (1978).

Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Αϊντχόφεν την προπονητική του σταδιοδρομία, όμως αναδείχθηκε ως πρώτος προπονητής στο Κέρκραντε, στον πάγκο της Ρόντα.

Τον Οκτώβριο του 1996 έκανε τη μετάβαση στη Γερμανία για αναλάβει τη Σάλκε, μια εξέλιξη που θα σημάδευε όλη του τη ζωή.

Την επόμενη χρονιά θα έφερνε το κύπελλο UEFA στο Γκελζενκίρχεν και με αυτή την επιτυχία, μπήκε στο κλειστό κλαμπ όσων έχουν κατακτήσει το τρόπαιο και ως παίκτες και ως προπονητές.

Ο Ολλανδός φημίζεται για την πειθαρχία του. Ιδιαίτερα όμως στο Γκελζενκίρχεν καλλιέργησε λαϊκό προφίλ, κάτι που τον έφερε κοντά στον κόσμο. Έζησε με τη Σάλκε τη μεγάλη πίκρα του 2001, όταν χιλιάδες κόσμου έκλαιγαν στην πόλη για ένα πρωτάθλημα, το οποίο χάθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο της σεζόν στη Bundesliga.

O Στέφενς άφησε τη Σάλκε ψηλά και προσπάθησε να φέρει την ανάκαμψη στη Χέρτα, κάτι που όμως δεν κατόρθωσε. Έτσι, αναγκάστηκε να παλέψει με την Κολωνία και τη Ρόντα, σε χαμηλότερα στρώματα βαθμολογίας, στόχων και προσδοκιών.

Το 2007 του δόθηκε "εν λευκώ" η ευκαιρία να αναμορφώσει το Αμβούργο, στο οποίο "έπεφτε ζεστό χρήμα" τότε, όμως οι πολλές μεταγραφές και τα πειθαρχικά παραπτώματα δεν τον άφησαν να "δέσει" το σύλλογο και να φέρει τα αποτελέσματα που θέλει.

Έφυγε ως αποτυχημένος όμως ανέλαβε το καλοκαίρι του 2008 την τότε πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν, την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, μετά τον τελευταίο μέχρι σήμερα τίτλο της στην Eredivisie.

Ο Χουμπ Στέφενς έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τη Σάλτσμπουργκ, το 2009/10 και το 2010/11. Ακολούθησε και το δεύτερο πέρασμά του από τον πάγκο της Σάλκε (27 Σεπτεμβρίου 2011-16 Δεκεμβρίου 2012), όπου αντιμετώπισε και τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League. Έκτοτε αναζητούσε ομάδα.