Στην Ατλέτικο Μαδρίτης το κύπελλο Ισπανίας

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η νικήτρια της μονομαχίας της Μαδρίτης στον τελικό του ισπανικού κυπέλλου (Copa del Rey).

Η Ατλέτικο σήκωσε το κύπελλο στην παράταση, καθώς έκανε το 2-1 με εντυπωσιακή κεφαλιά του Μιράντα στο 98'.

Το σκορ άνοιξε για τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 14' για να ισοφαρίσει ο Ντιέγκο Κόστα στο 35'.

Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός και είχε συνολικά 14 κίτρινες κάρτες και τρεις αποβολές. Την κόκκινη κάρτα είδε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 114' και λίγο αργότερα του προπονητή των Μαδριλένων, Ζοζέ Μουρίνιο. Για την Ατλέτικο Μαδρίτης, αποβλήθηκε ο αρχηγός Γκάμπι στις καθυστερήσεις της παράτασης. Αποζημιώθηκε όμως αργότερα, σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Εν πολλοίς, τους ροχιμπλάνκος κράτησε στον αγώνα ο Βέλγος τερματοφύλακας Θιμπόλ Κουρτουά, με τρεις εντυπωσιακές αποκρούσεις και άλλες περισσότερες από το 77' έως και το 120'.

Σχήμα οξύμωρο το τελευταίο καθώς ο Κουρτουά προέρχεται από την ομάδα της Τσέλσι ως νέος και είχε ανακαλυφθεί από τον Πορτογάλο προπονητή.

Πολλοί οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης έλεγαν ότι αυτή η νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η σπουδαιότερη στην ιστορία της. Άλλωστε, προήλθε μετά από 26 συνεχόμενες αποτυχίες να νικήσουν τους μερένγκες.

Η τελευταία σεζόν του Μουρίνιο στη Μαδρίτη έληξε χωρίς τίτλο. "Ήταν η χειρότερη σεζόν της ζωής μου", δήλωσε αργότερα ο ίδιος.

Μέχρι το 77ο λεπτό και ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο οι οπαδοί της αποδοκίμασαν το Μουρίνιο. Από την επίτευξη όμως του γκολ του Μιράντα στο 98' και μέχρι και μετά την απονομή, του φώναζαν ειρωνικά "Μουρίνιο, μείνε!".