Στη Football League η ΑΕΚ

Με πρακτική που είχε ακολουθηθεί και στην απόφαση υποβιβασμού στην -τότε- Δ' Εθνική του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, η πειθαρχική επιτροπή της Superleague ανακοίνωσε την απόφαση που στέλνει την ΑΕΚ στη Football League.

Η Ένωση τιμωρήθηκε με μηδενισμό για τον αγώνα με τον Πανθρακικό, ο οποίος καταλογίστηκε στους Θρακιώτες με σκορ 3-0, αφαίρεση τριών βαθμών από τη βαθμολογία της τρέχουσας σεζόν και δύο από την επόμενη σεζόν. Στηρίζεται επίσης η απόφαση του διαιτητή Σταύρου Τριτσώνη να διακόψει την αναμέτρηση.

Μετά από δέκα ώρες συνεδρίασης, τα πειθαρχικά όργανα δέχτηκαν αποκλειστικά το φύλλο αγώνα. Όπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση, η Πειθαρχική Επιτροπή "Απορρίπτει την από 16-4-2013 ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί αντικανονικής διακοπής του πιο πάνω ποδοσφαιρικού αγώνα.

Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτήν πράξεις.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ : α) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για την 1η εξ αυτών (άναμμα πυρσών), β) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για τη 2η πράξη (ρίψη κροτίδων) και γ) χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για την 3η πράξη (παρουσία μη διαπιστευμένων προσώπων στα αποδυτήρια και εξύβριση των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας).

Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και θεωρεί ότι α) η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, β) τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα για τις 4η και 5η πράξεις πειθαρχικού κατηγορητηρίου (άρθρο 21 παρ. 3 περιπ. β΄ και παρ. 4 του ΚΑΠ /ΕΠΟ).

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ τη συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ (3.000 + 500 + 500)".
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ΑΕΚ επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ευρώ για την εισβολή των οπαδών, αλλά η πειθαρχική επιτροπή δεν επέβαλε τιμωρία της έδρας, παρότι αποφάνθηκε ότι ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα της Ένωσης.

Η ΑΕΚ θα κάνει έφεση κατά της απόφασης και συνεπώς, όλα θα κριθούν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη.

Χάρης Γρηγορίου: Η ΑΕΚ θα δικαιωθεί στην έφεση

Αιχμές για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League άφησε ο Χάρης Γρηγορίου, τονίζοντας πως η ΑΕΚ θα δικαιωθεί στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

"Στην ακροαματική διαδικασία υπήρξαν στοιχεία ανταπόδειξης από στοιχεία και έγγραφα. Δεν στηριχτήκαμε σε καταθέσεις. Προσκομίσαμε αποδείξεις και έγγραφα που απέδειξαν το αβάσιμο όσων ανέφερε ο κ. Τριτσώνης. Το ζητούμενο είναι αν και κατά πόσο μπορούσε να διεξαχθεί το παιχνίδι. Ο κ. Τριτσώνης λέει ότι όταν βγήκε στο γήπεδο είδε ένα χώρο γεμάτο φθορές. Έρχονται και τον διαψεύδουν όμως η αστυνομία, οι παρατηρητές και το ΟΑΚΑ, που αναφέρει ότι υπήρξε αμέσως αποκατάσταση των ζημιών. Άρα ο λόγος που χρησιμοποίησε για τη διακοπή αποδείχτηκε ανακριβής. Η Πειθαρχική Επιτροπή χθες δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αξιοποίησε όλο αυτό το υλικό που έδειχνε ότι το κατανοούσε κατά την ακροαματική διαδικασία", τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον NovaΣΠΟΡ FM.

"Η ΑΕΚ δεν έχει σκοπό ούτε να ευεργετηθεί, ούτε να της χαριστεί κανένας ούτε να πέσει άλλος. Το κομμάτι των επεισοδίων είναι αναμφισβήτητο και δεν είχε λόγο να το αμφισβητήσει ή να το γκριζάρει".