Μαρινάκης: Η θέση της Νότιγχαμ είναι στην Premier League

Στα χέρια του Έλληνα εφοπλιστή περνά η ιστορική αγγλική ομάδα

Είναι πλέον επίσημο: η ιστορική Νότιγχαμ Φόρεστ περνά σε ελληνικά χέρια, και συγκεκριμένα στα χέρια του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς η διοργανώτρια αρχή της Football League, της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπου αγωνίζεται η ομάδα, ενέκρινε την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε στην ιστορία της Νότιγχαμ, η οποία το 1979 και το 1980 κατέκτησε δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Μπράιαν Κλαφ, σημειώνοντας πως επέλεξε να επενδύσει στη συγκεκριμένη ομάδα με βάση «αυτά που θυμάμαι από το παρελθόν και τις προοπτικές που έχει η ομάδα», και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι δε χρειάζεται και πολλή σκέψη, ακόμα κι αν έχεις επιλογή, για να αποφασίσεις σε ποια ομάδα να πας. Όταν βλέπεις όλη αυτήν την παράδοση και όλα αυτά τα επιτεύγματα, φυσικά και αυτή η ομάδα έχει τις προοπτικές να αναπτυχθεί και να πετύχει νίκες που αξίζει ολόκληρη η περιοχή».

Οι προοπτικές της Νότιγχαμ είναι «τεράστιες», τόνισε, επισημαίνοντας ότι έχει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο για την ομάδα ώστε να επιστρέψει στην Premier League, όπου ανήκει, και πλέκοντας το εγκώμιο των οπαδών της ομάδας που «έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν πέρασαν τόσο καλές εποχές, όμως παρέμειναν πιστοί και για μας αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε πως «δε θα σας υποσχεθώ πράγματα, ούτε είμαι ένας πλούσιος τύπος που ήρθε από το εξωτερικό για να ξοδέψει τα λεφτά του και να αποσπάσει φήμη αποκτώντας μία βρετανική ομάδα. Είχα επιτυχίες από την εποχή μου στον Ολυμπιακό που έχει κερδίσει τα πάντα, που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στη χώρα μας και στην Ευρώπη, στο Champions League για το επίπεδό μας. Γνωρίζουμε πολλούς παίκτες, προπονητές, συλλόγους, παράγοντες σε πολλά μέρη του κόσμου στο διεθνές ποδόσφαιρο, ατζέντηδες – όλα αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν να φέρουμε κοντά όλες τις επαφές μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη Νότιγχαμ».

Όσον αφορά στον προπονητή της ομάδας, Μαρκ Γουόρμπαρτον, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εγγυήθηκε πως θα μείνει στο Νότιγχαμ για αρκετά χρόνια ακόμα.

Ερωτηθείς σχετικά με την εμπλοκή του σε «εγκληματική οργάνωση», έκανε λόγο για κατηγορίες οι οποίες εφευρέθηκαν από «ζηλιάρηδες» αντιπάλους που ήθελαν να «καταστρέψουν» την επιτυχία του Ολυμπιακού. «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και να ανησυχήσω, αφού δεν έχω κάνει τίποτα κακό», διεμήνυσε, ενώ όπως αναφέρει το BBC η Football League ενέκρινε το επιχειρηματικό πλάνο του Έλληνα επιχειρηματία, χωρίς να εντοπίσει κάποιο λόγο να απορρίψει το deal, έχοντας ζητήσει προηγουμένως και τη γνωμοδότηση της UEFA, η οποία έδωσε θετική απάντηση.