Ο Νεϊμάρ ο παίκτης με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Ο μόνος ποδοσφαιριστής που εμφανίζεται στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων στον κόσμο που δημοσιεύει το περιοδικό TIME

Ο Νεϊμάρ είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που εμφανίζεται στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων στον κόσμο που δημοσιεύει το περιοδικό TIME.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν μόνο  έξι αθλητές που συνοδεύουν τον διεθνή Βραζιλιάνο σούπερ σταρ τ ης Μπαρτσελόνα σε αυτή την ξεχωριστή κατάταξη, αλλά κανένας από τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για τον πρωταθλητή  των πολεμικών τεχνών  Κόνορ Μακ Γκρέγκορ, τον Τομ Μπρέιντι, πέντε φορές πρωταθλητή του NFL, τον σούπερ σταρ του NBA ΛεΜπρον Τζέιμς  και την πρωταθλήτρια της γυμναστικής Σιμόν Μπέιλς, είναι ανάμεσα στους εκλεκτούς. 

Παρά 25 χρόνια του, ο Νεϊμάρ είναι ένας από τους ηγέτες της Μπαρτσελόνα και σίγουρα το σημείο αναφοράς στην Βραζιλία. Χθες πάντως απορρίφθηκε από την επιτροπή εφέσεων της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου η έφεση της Μπαρτσελόνα κατά της πρωτόδικης ποινής των τριών αγωνιστικών αποκλεισμού που είχε επιβληθεί στον Νεϊμάρ. Ετσι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Clasico της Μαδρίτης, την Κυριακή απέναντι στην Ρεάλ.