Champions League: Η Μεγάλη Κυρία… μηδένισε την Μπαρτσελόνα

Γιουβέντους (0-0 στο Καμπ Νου) και Μονακό (3-1 την Ντόρτμουντ) στα ημιτελικά της διοργάνωσης

Γιουβέντους και Μονακό είναι οι δύο ομάδες που συμπληρώνουν (μαζί με τις δύο ομάδες της Μαδρίτης, Ρεάλ και Ατλέτικο) την τετράδα των ημιτελικών του Champions League, καθώς αμφότερες κατάφεραν να υπερασπιστούν τις νίκες τους στα πρώτα παιχνίδια κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ αντίστοιχα, αφήνοντάς τις εκτός συνέχειας.

Στο Καμπ Νου, η Μπαρτσελόνα ήθελε άλλο ένα... θαύμα σαν αυτό που πέτυχε στη φάση των 16 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (ανέτρεψε το εις βάρος της 0-4 παίρνοντας τη νίκη-πρόκριση με 6-1). Όμως η Γιουβέντους δεν ήταν πρόθυμη να αφήσει αυτό το θαύμα να συμβεί, και με “προίκα” το 3-0 του πρώτου αγώνα, αλλά και την άμυνά της σε μεγάλη μέρα, κράτησε τους Καταλανούς στο 0-0, παίρνοντας μία δίκαια πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν αυτός που προσπαθούσε μάταια να βάλει το γκολ που θα έδινε “φτερά” στα πόδια των συμπαικτών του, όμως ούτε στο 19' με σουτ μέσα από την περιοχή, ούτε στο 31' με διπλή προσπάθεια, ούτε και στο 56' με σουτ που κόντραρε στον Κιελίνι κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 66' και πάλι ο Μέσι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το λάθος του Μπουφόν, κάνοντας κακό σουτ, ενώ στο 69' το σουτ του Σέρχι Ρομπέρτο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Καθώς ο χρόνος κυλούσε, ήταν πια φανερό ότι το... πουλάκι είχε πετάξει για τους Καταλανούς, με τη Γιουβέντους να αντέχει στην πίεση των “μπλαουγκράνα” μέχρι το τέλος.

Αντίθετα με την Μπαρτσελόνα, η Μονακό είχε πολύ πιο εύκολο έργο απέναντι στην Ντόρτμουντ, μετά το 3-2 του πρώτου αγώνα, και το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μην ηττηθεί με διαφορά δύο ή περισσότερων τερμάτων στο “σπίτι” της. Όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό: με γκολ του Εμπαπέ στο 3' και του Φαλκάο στο 17', πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο του αγώνα οι Μονεγάσκοι είχαν ουσιαστικά “καθαρίσει” την πρόκριση, με τη γερμανική ομάδα απλώς να μειώνει σε 2-1 με τον Ρόις στο 48', προτού ο Ζερμέν στο 81' διαμορφώσει το τελικό 3-1.