Champions League: Επέλαση των Μαδριλένων κόντρα σε Μπάγερν και Λέστερ

2-1 η Ρεάλ μέσα στο Μόναχο, 1-0 η Ατλέτικο τις "αλεπούδες"

Οι δύο ομάδες της Μαδρίτης, Ρεάλ (2-1 την Μπάγερν στο Μόναχο) και Ατλέτικο (1-0 τη Λέστερ εντός έδρας), πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League στα αποψινά παιχνίδια για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Στο Μόναχο, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να είναι ο τελικός της φετινής διοργάνωσης, Μπάγερν και Ρεάλ ξεκίνησαν προσπαθώντας να επιβάλουν το ρυθμό τους, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να χάνεται στο 18' για τη “Βασίλισσα”, όταν μετά από κεφαλιά του Μπενζεμά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ.

Όμως ήταν οι Βαυαροί που άνοιξαν το σκορ στο 25' με δυνατή κεφαλιά του Βιδάλ μετά από εκτέλεση κόρνερ, στην οποία ο Νάβας δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η Μπάγερν συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να αναπτυχθούν, και στο 40' και πάλι ο Βιδάλ με κεφαλιά έφτασε κοντά στο 2-0, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Οι Μαδριλένοι έβγαλαν αντίδραση στα τελευταία λεπτά, με τον Ρονάλντο στο 42' και τον Κρόος στο 43' να χάνουν καλές ευκαιρίες, όμως στο 45' βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, όταν μετά από σουτ η μπάλα σταμάτησε στον ώμο του Καρβαχάλ, με τον διαιτητή Ριτσόλι να υποδεικνύει πέναλτι, νομίζοντας ότι ο παίκτης της Ρεάλ έκανε χέρι. Ωστόσο, η τύχη χαμογέλασε τελικά στη Ρεάλ, καθώς ο Βιδάλ που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, χάνοντας μία μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην Μπάγερν.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε δραματικά, με τη Ρεάλ να ισοφαρίζει στο 47' με ωραίο πλασέ πάνω στην κίνηση του Ρονάλντο, ενώ στο 56' ο Μπέιλ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο Νόιερ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του.

Και ενώ τα πράγματα είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται πολύ δύσκολα για τους Βαυαρούς, ήρθε και η αποβολή του Χάβι Μαρτίνεθ στο 61' με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Ρονάλντο να φέρει σε ακόμα χειρότερη θέση τους γηπεδούχους.

Το γκολ της νίκης για τη Ρεάλ ήρθε στο 77' και πάλι με τον Ρονάλντο, μετά από σέντρα του Ασένσιο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ράμος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, όμως σωστά το γκολ δε μέτρησε ως οφσάιντ.

Πλέον, η Ρεάλ δεν έχει παρά να υπερασπιστεί αυτό το 2-1 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά, ενώ η Μπάγερν έχει ένα... βουνό να ανέβει αν θέλει να κάνει την ανατροπή.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Ατλέτικο πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στη Λέστερ: νίκη με “καθαρό” σκορ (1-0), χάρη σε εύστοχη εκτέλεση (αμφισβητούμενου) πέναλτι του Γκριεζμάν στο 28', που της δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση κόντρα στις “Αλεπούδες”.

Οι δύο επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τρίτη 18 Απριλίου.