Ουζουνίδης: Πρώτα να γίνει το ντέρμπι, και στο τέλος να νικήσουμε

"Πάντα τα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι ξεχωριστά", δηλώνει ο προπονητής του Τριφυλλιού

Ένα ματς που πρώτα από όλα θα αρχίσει κανονικά και στο τέλος θα βγει νικητής ο Παναθηναϊκός ευχήθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μιλώντας στην κάμερα της NOVA. 

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» τόνισε ότι ενδεχόμενη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή για να ξεχαστούν τα λάθη της ομάδας του καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν ενώ εξήγησε για ποιο λόγο παραχώρησε στους ποδοσφαιριστές του ρεπό την Πέμπτη, κάτι που δεν συνηθίζεται. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Για το κλίμα πριν από το ντέρμπι: «Είναι φυσιολογικά τα πράγματα θα έλεγα. Παρότι είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, πάντα τα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι ξεχωριστά. Είμαστε καλά». 

Για το ντέρμπι: «Πρώτα από όλα να γίνει το παιχνίδι, μετά να γίνει ένα καλό παιχνίδι και στο τέλος να κερδίσουμε. Αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά, είναι ιδιαίτερα. Αυτό που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας είναι το ποιος θα κερδίσει. Πέρα από τις ιδιαιτερότητες που έχει και βαθμολογικά μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Άρα έχουμε ένα παραπάνω κίνητρο». 

Για το αν χρειάζεται να μιλήσει ο προπονητής πριν από τέτοιου είδους παιχνίδια: «Σε όλα τα παιχνίδια χρειάζεται να μιλήσει. Σίγουρα οι παίκτες λαμβάνουν την ατμόσφαιρα όλη την εβδομάδα από τον κόσμο. Στον δρόμο που περπατάνε τους μιλάνε για αυτό το παιχνίδι. Είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Πολλοί λένε πως ο προπονητής δεν παίζει τόση σημασία σε αυτά τα παιχνίδια. Δεν συμφωνώ. Πρέπει να προετοιμαστείς καλά, μετράει το πάθος, η θέληση, η ένταση αλλά και η τακτική και ο τρόπος που θα δεις το παιχνίδι». 

Για την καλή αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Μετράει η φόρμα, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια από την εμπειρία που έχω και σαν παίκτης, ίσως δεν είναι τόσο σημαντικό όπως σε άλλα παιχνίδια. Σε όποια κατάσταση κι αν είναι οι ομάδες, αυτά είναι ξεχωριστά παιχνίδια. Οι παίκτες πάντα ετοιμάζονται καλά, το περιμένουν, ξέρουν τις επιπτώσεις και για την ομάδα και προσωπικά. Εγώ περιμένω ένα καλό παιχνίδι». 

Για το αν θα είναι ανοικτό ματς: «Δεν νομίζω πως θα γίνει τόσο ανοικτό παιχνίδι. Είναι φυσιολογικό, ο αντίπαλός μας είναι μπροστά στη βαθμολογία και τον ενδιαφέρουν δυο αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα, εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και το πώς θα διαχειριστούμε το παιχνίδι, το πώς θα μπούμε και πως θα αντιδράσουμε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή ιδιαιτερότητες που θα παρουσιαστούν μέσα στον αγώνα». 

Για το αν ο Βασίλης Βούζας έχει αλλάξει πράγματα στον Ολυμπιακό: «Αυτή τη στιγμή παίζουν περισσότερο κάποιοι παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν πριν, αυτή είναι μια διαφορά. Αν είναι καλό ή άσχημο για αυτούς, είναι δικό τους πρόβλημα. Εμείς ετοιμαζόμαστε για τον Ολυμπιακό συνολικά, με όποιους παίκτες κι αν παίξει». 

Για την τακτική του Παναθηναϊκού: «Αυτά είναι δικά μας θέματα, δεν θα τα συζητήσουμε δημόσια. Παίζουμε με μια καλή ομάδα, που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό που έχει σημασία είναι πως εμείς αγωνιστικά είμαστε καλά. Μπορεί κάποια αποτελέσματα να μην είναι αυτά που θέλουμε, αλλά η συνολική εικόνα είναι καλή. Μας λείπει η διαχείριση δυσκολιών στη διάρκεια ενός αγώνα. Αν δεν μας πάει καλά το παιχνίδι ή μας στραβώσει πρέπει να είμαστε δυνατοί ψυχολογικά, οπότε αυτό είναι και το κομμάτι για το οποίο μιλάμε και προσπαθούμε να βελτιώσουμε. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει αυτό από τη μια στιγμή στην άλλη. Το παιχνίδι θα έχει σίγουρα ιδιαιτερότητες, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε καλύτερα από ό,τι σε άλλα παιχνίδια». 

Για το πόσο σημαντική είναι η τακτική: «Σαφώς μετράει η τακτική, συνήθως όμως λέμε το κλασικό ότι κέρδισε αυτός που το ήθελε περισσότερο. Άρα σημαίνει αυτός που θα έχει θέληση, πάθος και αυτός που θα είναι καλύτερος τακτικά στο γήπεδο». 

Για το αν είναι παιχνίδι αποδείξεων και για προπονητές: «Βέβαια είναι, κι οι προπονητές συμμετέχουν σε αυτά τα παιχνίδια, δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές». 

Για το αν η γεμάτη Λεωφόρος θα δώσει κίνητρο ή άγχος: «Νομίζω κίνητρο. Ιδίως σε αυτό το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο το κίνητρο για όλους μας. Και για τους ποδοσφαιριστές και για εμάς. Θα μας δώσει μεγάλη ώθηση η παρουσία του κόσμου. Για να το κρατήσουμε αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε καλά, από το πρώτο λεπτό να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε στον κόσμο την ευκαιρία να μας βοηθήσει περισσότερο». 

Για τα κέρδη από μια πιθανή νίκη στο ντέρμπι: «Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω πως κερδίζοντας τον Ολυμπιακό θα αλλάξουν όλα. Είναι σημαντικό να κερδίζεις, ειδικά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά για να επιτρέψει δίπλα μας ο κόσμος θα πρέπει να βελτιώσουμε κι άλλα πράγματα, να έχουμε συνέπεια κι απέναντι σε ομάδες που είναι μικρότερου βεληνεκούς από τον Ολυμπιακό». 

Για τον παίκτη του Ολυμπιακού που ξεχωρίζει: «Δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου κάνουν τη διαφορά. Ο αντίπαλος έχει καλούς ποδοσφαιριστές, όπως κι εμείς, συνολικά σαν ομάδα πρέπει να δούμε τι κάνει στο επιθετικό και το αμυντικό κομμάτι και να είμαστε έτοιμοι. Μπορεί να υπάρξει ένας ποδοσφαιριστής που δεν τον περιμένει ο κόσμος και να κάνει τη διαφορά, για αυτό εμείς είμαστε έτοιμοι συνολικά για τον Ολυμπιακό». 

Για το αν παίκτες όπως ο Μπεργκ μπορούν να κρίνουν τέτοια ματς: «Μπορεί να κρίνει το παιχνίδι αν η ομάδα συνολικά είναι καλή, τότε ο εκάστοτε Μπεργκ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κανείς δεν μπορεί μόνος του. Κανείς δεν έχει τον Μέσι στην ομάδα του. Μέσα από την εικόνα της ομάδας, κάποιος παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μόνος του δεν μπορεί κανείς».

Πηγή: sport-fm.gr