Στους 8 του Champions League η Μονακό, έξω η Μάντσεστερ Σίτι

Οι Μονεγάσκοι πήραν το εισιτήριο νικώντας με 3-1 τους "Πολίτες" - Πέρασε και η Ατλέτικο Μαδρίτης με το 0-0 με τη Λεβερκούζεν

Εξίσου συναρπαστικός με τον πρώτο αγώνα του Μάντσεστερ (5-3) ήταν ο επαναληπτικός μεταξύ της Μονακό και της Μάντσεστερ Σίτι για τη φάση των 16 του Champions League, με την πρόκριση να αλλάζει χέρια τρεις φορές και να την παίρνει τελικά η γαλλική ομάδα με σκορ 3-1.

Η Μονακό ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί, κι έτσι μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς, ανοίγοντας νωρίς το σκορ, στο 8ο λεπτό, με προβολή του Εμπαπέ μετά από σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα.

Οι Μονεγάσκοι συνέχισαν να πιέζουν, και στο 29' διπλασίασαν τα τέρματά τους με ωραίο πλασέ του Φαμπίνιο, το οποίο έδωσε σκορ πρόκρισης στους γηπεδούχους.

Η... άφαντη Σίτι (μέχρι το 57' δεν είχε καν τελική προσπάθεια!) χρειαζόταν πλέον γκολ για να γλιτώσει τον αποκλεισμό, και στο δεύτερο μέρος ανέβασε στροφές, χάνοντας απανωτές ευκαιρίες στο 62' και στο 65' με τον Αγκουέρο και στο 67' με τον Σανέ, πριν ο τελευταίος στο 71' με κοντινό πλασέ, μετά από απόκρουση του Σούμπασιτς σε σουτ του Στέρλινγκ, στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 2-1 και γέρνοντας την πλάστιγγα και πάλι προς το μέρος της Σίτι.

Όμως η Μονακό δεν είχε πει την τελευταία της λέξη: στο 77' ο Λεμάρ εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπακαγιόκο έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Καμπαγέρο, γράφοντας το 3-1, που έδινε πλέον την πρόκριση στην ομάδα του.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν μπόρεσαν στη συνέχεια του αγώνα να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα τους γλίτωνε από έναν ακόμα πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, και το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τους παίκτες της Μονακό να πανηγυρίζουν έξαλλα μία μεγάλη πρόκριση.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, τα πάντα είχαν ήδη κριθεί ουσιαστικά από το πρώτο ματς ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Ατλέτικο Μαδρίτης (2-4), και το ματς είχε μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Μαδριλένους να κρατούν το 0-0 απέναντι στους μαχητικούς Γερμανούς, χάρη στις αποκρούσεις του Όμπλακ, και να παίρνουν την πρόκριση. Highlight του αγώνα αναμφίβολα η φάση του 68ου λεπτού, όταν ο γκολκίπερ της Ατλέτικο πραγματοποίησε απίστευτη τριπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Μπραντ και Φόλαντ (δις), πριν ο Τσιτσαρίτο στείλει την μπάλα λίγο άουτ.

Έτσι, οι οκτώ ομάδες που θα συμμετάσχουν στα προημιτελικά της διοργάνωαης είναι οι εξής:

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Λέστερ, Μονακό.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι.