Τρελαίνει κόσμο η Λέστερ στο Champions League: Πέταξε έξω τη Σεβίλλη!

Με 2-0 επικράτησαν οι "αλεπούδες", ανατρέποντας το 1-2 του πρώτου αγώνα - Στο ρελαντί η Γιουβέντους, 1-0 την Πόρτο

Μπορεί στο πρωτάθλημα να μην τα πηγαίνει καθόλου καλά και να κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό, όμως στην παρθενική της συμμετοχή στο Champions League η Λέστερ... τρελαίνει κόσμο! Ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-2 από τον πρώτο αγώνα, οι “αλεπούδες” επικράτησαν με 2-0 της Σεβίλλης και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στο πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο.

Το σκορ άνοιξε στο 27' ο Μόργκαν... κατά τύχη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ, δίνοντας στη Λέστερ σκορ πρόκρισης.

Η Σεβίλλη προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 53', με το σουτ του Εσκουδέρο που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σμάιχελ.

Και αφού δεν το έκανε η Σεβίλλη... το έκανε η Λέστερ!Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολμπράιτον έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κακή απομάκρυνση της άμυνας της Σεβίλλης και με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

Η Σεβίλλη ήθελε πλέον ένα γκολ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όμως στο 74' έμεινε με παίκτη λιγότερο, όταν ο Βάρντι κέρδισε πονηρά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Νασρί, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους Ισπανούς.

Κι όμως: η Σεβίλλη έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 78', όταν ο Σμάιχελ ανέτρεψε τον Βιτόλο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, με τον Δανό γκολκίπερ να διορθώνει όμως το λάθος του και να αποκρούει την εκτέλεση του Ενζονζί!

Αυτό ήταν και το καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού, καθώς στα τελευταία λεπτά οι Σεβιγιάνοι έμειναν από δυνάμεις και αποχαιρέτισαν το Champions League, ενώ το “παραμύθι” της Λέστερ συνεχίζεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα στο Τορίνο, η Γιουβέντους είχε εύκολο έργο απέναντι στην Πόρτο, μετά το υπέρ της 2-0 του Ντραγκάο, και το έργο της έγινε ακόμα ευκολότερο στο 42', όταν ο Μάξι Περέιρα απέκρουσε με το χέρι σουτ του Ιγκουαΐν μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να υποδεικνύει το πέναλτι και να αποβάλλει τον παίκτη της Πόρτο. Ο Ντιμπάλα εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, βάζοντας μπροστά στο σκορ τη Μεγάλη Κυρία.

Η συνέχεια, αναμενόμενη: οι γηπεδούχοι “κατέβασαν ταχύτητα”, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, χαρίζοντας μία ξεκούραστη πρόκριση στη Γιουβέντους.