Το καθήκον της και στους «8» η Γιουβέντους

Έχοντας… προίκα το 2-0 στην Πορτογαλία, η Γιουβέντους υποδέχεται την Πόρτο με στόχο να καθαρίσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League

Με το 2-0 του πρώτου αγώνα να την χρίζει απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, η Γιουβέντους φιλοξενεί απόψε την Πόρτο (21.45 Cosmote Sport 2) στο «Juventus Stadium».

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θέλει να μην κινδυνέψει απέναντι στους «δράκους» οι οποίοι καλούνται να κάνουν την υπέρβαση εάν θέλουν να έχουν ελπίδες για πρόκριση στους «8» του Champions League. «Οδηγός» για τους Πορτογάλους, ο θρίαμβος με 3-0 ενάντια στην Ρόμα επί ιταλικού εδάφους τον προηγούμενο Αύγουστο για τα play-off του Champions League.

Στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στις 22 Φεβρουαρίου, η αποβολή του Άλεξ Τέλες στο 27ο λεπτό είχε δώσει στην Γιουβέντους το αριθμητικό πλεονέκτημα, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι «χρυσές αλλαγές» της «Μεγάλης Κυρίας», Μάρκο Πιάτσα και Ντάνι Άλβες στο 72ο και στο 74ο λεπτό αντίστοιχα, δίνοντας στους Ιταλούς ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα εν όψει της αποψινής ρεβάνς.

Οι «γιουβεντίνοι» προέρχονται από την πολύ δύσκολη επικράτηση με 2-1 ενάντια στην Μίλαν, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάολο Ντιμπάλα στο 7ο (!) λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι «δράκοι» αντιθέτως, πέρασαν ένα εύκολο βράδυ στην έδρα της Αρούκα (4-0), δείχνοντας έτοιμοι για την αποψινή «μάχη».

Στα αγωνιστικά, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Στουράρο, ενώ αμφίβολος είναι ο προερχόμενος από τραυματισμό Κιελίνι.

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο απ' την άλλη, δεν υπολογίζει μόνο στον τιμωρημένο Άλεξ Τέλες.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο, Μαρκίσιο, Κεντίρα, Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

Πόρτο: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Μαρκάνο, Φελίπε, Λαγιούν, Ντανίλο, Αντρέ, Όλιβερ Τόρες, Μπραχίμι, Αντρέ Σίλβα, Σοάρες

Πηγή: sport-fm.gr