Πολύ ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα μετά τις ήττες στον Ολυμπιακό

Η καλή εκκίνηση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν είχε συνέχεια

Σε πρωτοφανή για τα χρόνια της κυριαρχίας του αγωνιστική κρίση βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Η τρίτη σερί ήττα, μάλιστα χωρίς γκολ, στο πρωτάθλημα ήρθε να πιστοποιήσει πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν λοξοδρομήσει και παρότι παραμένουν στους τρεις στόχους τους, είδαν τη μεγάλη διαφορά τους στο πρωτάθλημα να μειώνεται σε επίπεδα που πλέον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλείας. 

Η καλή εκκίνηση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν είχε συνέχεια, οι γηπεδούχοι εξέθεσαν τις αμυντικές αδυναμίες των «ερυθρόλευκων» (ειδικά στο ψηλό παιχνίδι) και μετά τα δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές δεν έδειξαν ποτέ ικανοί να επιστρέψουν στο ματς. 

Το κλίμα για τον Πάουλο Μπέντο βαραίνει όλο και περισσότερο. Οι συνεχιζόμενες προβληματικές εμφανίσεις και η επιμονή του στην περιθωριοποίηση παικτών δεδομένης αξίας (Μάριν, Καμπιάσο, Τσόρι) αποτελούν μόνιμο λόγο να δέχεται σκληρή κριτική. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει στηριχτεί πολύ από τη διοίκηση, ακόμη και με δημόσιες τοποθετήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ ακόμη και μετά τη χθεσινή ήττα δεν φαίνεται να προκύπτει άμεσα θέμα αντικατάστασής του. 

Ωστόσο όσο τα αρνητικά αποτελέσματα και οι απογοητευτικές εμφανίσεις συνεχίζονται η θέση του γίνεται εξαιρετικά επισφαλής και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως το ποτήρι της υπομονής ξεχειλίζει. Ασφαλώς και δηλώσεις του σαν τις χθεσινές περί αποδυνάμωσης μετά τις πωλήσεις των Ιντέγε, Μιλιβόγεβιτς και Ελαμπντελαουί δεν… ενισχύουν τη θέση του, έστω κι αν είπε την αλήθεια. 

Παράπονα για τη διαιτησία 

Στον Ολυμπιακό αντιλαμβάνονται πως η εικόνα της ομάδας στην Τούμπα δεν ήταν η δέουσα, αλλά εκφράζουν παράπονα για τη διαιτησία. Θεωρούν πως θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι σε χέρι στο σουτ του Σισοκό στο ξεκίνημα (αν και ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέφερε πως δεν υπάρχει παράβαση), αλλά και πως το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων προστατεύτηκε από τον Κύζα και δεν τιμωρήθηκε με κάρτες. 

Στροφή σε Μπεσίκτας 

Ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει για πολύ στη χθεσινή ήττα. Από σήμερα κιόλας η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Πέμπτης με την Μπεσίκτας στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Europa League. Μια νίκη μπορεί να γυρίσει το βαρύ κλίμα, αλλά ένα νέο αρνητικό αποτέλεσμα θα εντείνει την εσωστρέφεια. Ο Πάουλο Μπέντο αναμένεται να έχει διαθέσιμο τον Ντα Κόστα, που θα επανέλθει στο κέντρο της άμυνας, ενώ όλα δείχνουν πως βασικός θα παίξει ο Μάρτινς. Εκτός πλάνων παραμένει ο Βιάνα.

πηγή: sport-fm.gr