Έτσι σκέφτεται να χτυπήσει τον Ολυμπιακό ο Χιμένεθ

Μια βασική προτεραιότητα και τρία διαφορετικά συστήματα έχει στο μυαλό του ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Μανόλο Χιμένεθ. Πώς θέλει να «πνίξει» τους Πειραιώτες η ΑΕΚ και τι παίζει με την 11άδα

Στην τελική ευθεία του ντέρμπι -χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο ακόμα το πώς θα παραταχθεί σε αυτό- μπαίνει η ΑΕΚ.

Η πλειάδα επιλογών που υπάρχουν από τη μέση και μπροστά και ο τρόπος που θα διαμορφωθεί η άμυνα ελλείψει «καθαρού» δεξιού μπακ αποτελούν τους δυο βασικούς παράγοντες στους οποίους θα βασιστούν οι τελικές αποφάσεις του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ανδαλουσιανός θεωρείται πιθανότερο να καταφύγει στη δοκιμασμένη λύση του 4-2-3-1, μελετά το επιθετικογενές 4-4-1-1, ενώ έχει στο μυαλό και το 3-5-2. Σε όλες τις περιπτώσεις, στα δεξιά των μετόπισθεν θα βρεθεί ο Βράνιες, με τον Κολοβέτσιο να θεωρείται φαβορί για παρτενέρ του Λαμπρόπουλου. Στην περίπτωση, δε, που επιλεχθεί τριάδα στην άμυνα, ο Γιόχανσον θα οπισθοχωρήσει σε ρόλο λίμπερο, όπως είχε γίνει στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά.

Από 'κει και πέρα, ο Σιμόες θα ξεκινήσει πιθανότατα βασικός (με αουτσάιντερ τον Αϊντάρεβιτς), ενώ το ίδιο θα συμβεί με τον φορμαρισμένο Βάργκας. Βέβαιο είναι δε ότι στην ενδεκάδα θα βρεθεί ο Αραούχο -είτε ως μοναδικός προωθημένος στο 4-2-3-1, είτε ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Πέκχαρτ στο 4-4-1-1.

Κατά τ' άλλα, ο Μάνταλος θα διατηρηθεί μάλλον στο αρχικό σχήμα (ως δεκάρι ή στα άκρα, αν χρειαστεί) ενώ οι Πατίτο και Χριστοδουλόπουλος διεκδικούν μια θέση, με τον δεύτερο να δείχνει να έχει μικρό προβάδισμα.

Σε κάθε περίπτωση και ό,τι κι αν επιλέξει τελικά ο Χιμένεθ από άποψη συστήματος και προσώπων, ένα είναι δεδομένο: Ότι η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να πρεσάρει τον Ολυμπιακό και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του. Αυτό ζητά εντατικά ο Ανδαλουσιανός από τους παίκτες του, θεωρώντας βέβαιο ότι εφόσον πιέσουν ψηλά τους Πειραιώτες θα μπορέσουν να «πνίξουν» την ανάπτυξή τους και να τους αναγκάσουν σε λάθη που θα εκμεταλλευτεί η ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή των «κιτρινόμαυρων».

Πηγή: sport-fm.gr