Διαστημική Μπάγερν, σκόρπισε με 5-1 την Άρσεναλ

Ανατροπή και 3-1 για τη Ρεάλ Μαδρίτης επί της Νάπολι

Με το... ενάμισι πόδι στα προημιτελικά του Champions League βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου, που διέλυσε με 5-1 την Άρσεναλ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των 16 της διοργάνωσης και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό του Λονδίνου, ενώ ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε με 3-1 της Νάπολι.

Στο Μόναχο η Μπάγερν, αν και προηγήθηκε νωρίς με εκπληκτικό μακρινό σουτ του Ρόμπεν στο 11', ισοφαρίστηκε στο 30' με τον Σάντσες, που πήρε το ριμπάουντ μετά από δικό του πέναλτι που απέκρουσε ο Νόιερ, και οι Λονδρέζοι έδειχναν ικανοποιημένοι με το εκτός έδρας γκολ τους, που ήταν και ο βασικός τους στόχος. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ένα δεκάλεπτο ξέσπασμα ήταν αρκετό για να γίνει το 1-1... 4-1 υπέρ των Βαυαρών, που “χτύπησαν” με τον Λεβαντόφσκι στο 53' και με τον Τιάγκο στο 56' και στο 63', προτού ο Μίλερ στο 88' διαμορφώσει το τελικό 5-1, με το οποίο η Μπάγερν ουσιαστικά καθάρισε ήδη την πρόκριση.

Στη Μαδρίτη, ο Ινσίνιε “πάγωσε” το Μπερναμπέου στο 8ο λεπτό με ωραίο μακρινό πλασέ, βάζοντας τη Νάπολι μπροστά στο σκορ, όμως η συνέχεια ανήκε στη Ρεάλ: ο Μπενζεμά με κεφαλιά ισοφάρισε στο 18', ο Κρόος με σουτ πάνω στην κίνηση στο 49' διπλασίασε τα τέρματα της “Βασίλισσας”, ενώ στο 54' ήταν η σειρά του Κασεμίρο να μπει στον πίνακα των σκόρερ επίσης με σουτ στην κίνηση.

Και οι δύο επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την Τρίτη 7 Μαρτίου.