Η νέα ΑΕΚ της εποχής Χιμενεθ

Ο Ισπανός μοίρασε χθες συγχαρητήρια στους παίκτες του και τους επιβράβευσε δίνοντάς τους σήμερα ρεπό

Η ευάλωτη αμυντικά, ακίνδυνη επιθετικά, με μπερδεμένους και απογοητευμένους παίκτες ΑΕΚ, που γινόταν έρμαιο κάθε αντιπάλου και απομακρυνόταν διαρκώς από τους στόχους της έχει δώσει τις τελευταίες εβδομάδες τη θέση της σε μια κανονική βερσιόν της «Ένωσης». 

Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα αποτελέσματα, καθώς σε πέντε ματς επί των ημερών του Μανόλο Χιμένεθ μετρά τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία (όπου αγωνιζόταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα), με 15 γκολ ενεργητικό και μηδέν παθητικό. Η βελτιωμένη εκδοχή της «Ένωσης» είναι μια ομάδα που απειλείται ελάχιστα από τον αντίπαλο, παράγει ποδόσφαιρο με ευκαιρίες και γκολ και οι παίκτες της δείχνουν μετά από καιρό να το διασκεδάζουν, όπως είπε και ο Ισπανός προπονητής, στον οποίο δεν μπορεί παρά να πιστωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι για αυτή τη μεταμόρφωση. 

, παρότι ακολουθούν δύο κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια, με Πλατανιά την Πέμπτη για το Κύπελλο και Ηρακλή τη Δευτέρα για το πρωτάθλημα. Τους υπενθύμισε, πάντως, πως παρά την πολύ καλή φόρμα που διανύει η ΑΕΚ, θα χρειαστεί συνέπεια στις καλές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα, γιατί ακόμη οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν μπει καν στην πεντάδα και έχουν μπροστά τους δύσκολα ματς για να διεκδικήσουν το Κύπελλο. 

Από αύριο, λοιπόν, αρχίζει η προετοιμασία για το ματς της Πέμπτης στα Χανιά (17:15) για τα προημιτελικά. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λαμπρόπουλου που χθες αποχώρησε με μια σύσπαση στον τετρακέφαλο, ενώ μένει να φανεί αν θα είναι διαθέσιμοι οι Τσιγκρίνσκι και Αλμέιδα, η επιστροφή των οποίων παίρνει διαρκώς αναβολές και δεδομένη είναι η επάνοδος του Σιμόες από τιμωρία.

Πηγή: sport-fm.gr