FIFA: Μόνον οι αρχηγοί των ομάδων θα διαμαρτύρονται στους διαιτητές

H ποδοσφαιρική συνομοσπονδία σχεδιάζει αλλαγές

Αλλαγές σχεδιάζει η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, FIFA, στα όσα θα επιτρέπονται εν ώρα αγώνα. Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέπεται στο εξής μόνον στους αρχηγούς των ομάδων να διαμαρτύρονται στο διαιτητή για κάποια απόφαση του εν ώρα αγώνα.

Το καθεστώς αυτό ισχύει ήδη στο ράγκμπι και η FIFA κρίνει χρήσιμο να μεταφερθεί και στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο BBC ο επικεφαλής του τμήματος τεχνικής ανάπτυξης της FIFA, Μάρκο φαν Μπάστεν, η συνομοσπονδία εξετάζει τρόπους να βελτιωθεί η συμπεριφορά των παικτών απέναντι στη διαιτησία. «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες που διαμαρτύρονται στη διάρκεια ενός αγώνα» είπε ο πρώην σέντερ φορ του AJAX. Κι εκτίμησε πως το μέτρο αυτό μπορεί να τη συμπεριφορά των παικτών.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν συγκρίσεις με το ράγκμπι, ο αξιωματούχος της FIF απάντησε: «Νομίζω ότι πρέπει να μαθαίνουμε από κάθε άθλημα κι αντίστοιχα αυτοί να μαθαίνουν από εμάς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Στο ράγκμπι, μόνο ο αρχηγός επιτρέπεται να μιλά απευθείας στο διαιτητή. Αντίστοιχα, ο διαιτητής μπορεί να επικοινωνεί απευθείας μόνο με τον αρχηγό κάθε ομάδας.