Ασταμάτητη Ξάνθη, «σκότωσε» και την ΑΕΛ!

Δεν χάνει με τίποτα η Ξάνθη! Η ομάδα του Λουτσέσκου επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ (50' Βασιλακάκης), έμεινε για 9ο σερί ματς αήττητη και ανέβηκε -προσωρινά- στη 2η θέση. Σε δύσκολη θέση οι Θεσσαλοί

Για τα καλά έχει αφήσει πίσω της το κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα η Ξάνθη, καθώς η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε και της ΑΕΛ (1-0), έμεινε για 9ο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα αήττητη και ανέβηκε -έστω και προσωρινά- στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι δεν ήταν πολύ καλύτεροι των Θεσσαλών, ωστόσο είχαν τον Βασιλακάκη που στην πρώτη καλή στιγμή που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση (50') δεν λάθεψε και με κεφαλιά έκανε το 1-0, που ήταν τελικά και το σκορ της αναμέτρησης. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Ναζλίδη (35', 47') και άλλη μία με τον Γκόλια (74'), ωστόσο δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν ή να νικήσουν τον Ζίβκοβιτς, μένοντας χωρίς νίκη για 4η αγωνιστική.

Η Ξάνθη με αυτό το τρίποντο έφτασε στους 19 βαθμούς και εκτοξεύθηκε στη 2η θέση, τη στιγμή που η ΑΕΛ είναι στην τρίτη θέση από το τέλος με μόλις 9 βαθμούς.

Πώς έπαιξαν

Σύστημα που κερδίζει, δεν αλλάζει και αυτό φαίνεται να ασπάζεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου που παρέμεινε σταθερός στο 4-2-3-1, με τους Λουσέρο να αγωνίζεται στο πλάι του Ντε Λούκας και τους Τριάδη, Λάζιτς στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Από την άλλη πλευρά, ο Σάκης Τσιώλης άφησε το 4-4-2 του προηγούμενου ματς κόντρα στον Ατρόμητο και έπαιξε πιο «μαζεμένα» με σχηματισμό 4-2-3-1, δίνοντας φανέλα βασικού στον Μαρουκάκη, που σκόραρε στο προηγούμενο ματς, αλλά και σε Σουλιώτη (στο κέντρο της άμυνας), Πολ (πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μαρουκάκη).

Το ματς

Φοβόταν η ΑΕΛ την Ξάνθη και η Ξάνθη την ΑΕΛ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς μέχρι το 20' το παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν εντελώς αναγνωριστικό, χωρίς ρίσκα, με τον έναν αντίπαλο να περιμένει το λάθος του άλλου, κάτι που ήταν και λογικό από τη μορφή του ματς.

Οι πρώτες ευκαιρίες προέκυψαν από πλευράς Ξάνθης, με τα μακρινά σουτ των Λουσέρο (21') και Ντε Λούκας (23') να περνούν άουτ, χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα τον Ξενοδόχοβ. Οι τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων ξύπνησαν τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη, αποφασίζοντας να «χτυπήσουν» στην κόντρα.

Αυτό συνέβη σε δύο στιγμές και συγκεκριμένα στο 32' και στο 35', με τους Θεσσαλούς να δημιουργούν δύο φάσεις-καρμπόν από την αριστερή πτέρυγα, αλλά στην πρώτη ο Αναστασόπουλος και στη δεύτερη ο Ναζλίδης είδαν τις προσπάθειές τους να σταματούν στα σώματα των γηπεδούχων.

Μέχρι το τέλος του α' μέρους, η Ξάνθη κατάφερε να δημιουργήσει την καλύτερή της στιγμή στο ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή, με τον Λάζιτς στο 42' να βρίσκει με σέντρα τον Γιουνές, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοβ.

Με την έναρξη του β' μέρους, οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμα μια ευκαιρία, με τον Αναστασόπουλο να βρίσκει μέσα στην περιοχή τον αμαρκάριστο Ναζλίδη, αλλά ο έμπειρος επιθετικός έκανε κακό πλασέ βλέποντας την μπάλα να περνά πολλά μέτρα εκτός εστίας του Ζίβκοβιτς, αν και το σουτ έγινε υπό καλές προϋποθέσεις.

Με την ΑΕΛ να έχει σπαταλήσεις τις στιγμές της, στο 50' ήρθε η... τιμωρία από τους γηπεδούχους, όταν ο Τριάδης με σέντρα από τα αριστερά βρήκε την κίνηση του Βασιλακάκη ως κρυφός φορ μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Μέχρι το 58' ο χαφ της Ξάνθης έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες για να «σκοτώσει» το παιχνίδι και δώσει ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του, αλλά στο 53' πλάσαρε άστοχα από πλεονεκτική θέση και στο 58' είδε την μπάλα από την κεφαλιά του να περνά άουτ. Ήταν φανερό από τις κινήσεις των παικτών της ΑΕΛ ότι η πίστη τους για ένα θετικό αποτέλεσμα στα Πηγάδια είχε κλονιστεί, με κάθε ψυχολογική ελπίδα να «σβήνει» ουσιαστικά στο 74', όταν ο Μονιάκης με τέλεια σέντρα βρήκε τον Γκόλια που ήταν εντελώς αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα με το κεφάλι πάνω στον Ζίβκοβιτς.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς – Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας – Ντε Λούκας, Λουσέρο – Τριάδης (71' Καμαρά), Βασιλακάκης (85' Νιέτο), Λάζιτς – Γιουνές (88' Ράνος).

ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ – Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Μονιάκης – Αναστασόπουλος (56' Γκόλιας), Ποτουρίδης – Ναζλίδης, Πολ (70' Καπός), Αβραάμ – Μαρουκάκης (67' Λαμπρόπουλος)

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Α' βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης
Β' βοηθός: Σπυρίδων Βασιλόπουλος
4ος: Ανανίας Φωτιάδης